1. NH BRNO - národní házená v Brně

Média

1 NH Brno Instagram 1 NH Brno Facebook

Obléká nás

K+K SPORT
Archiv > 2021/2022 >

Články

Domácí dvojkolo
1.6.2022, Radim  

Sobota 28. května 2022

Mladší

V sobotu jsme s mladšími nastoupili proti našemu soupeři z Humpolce. Začátek zápasu se nám úplně nevydařil, v útoku jsme měli veliký problém překonat vynikajícího brankáře z Humpolce a naše obrana měla stejně tak veliký problém s hlavním útočníkem Humpolce. Naštěstí kluci začali v průběhu zápasu zvedat své výkony a každou minutou byli lepší a lepší. První poločas jsme sice prohráli o 3 branky, ale po pauze naskočil odhodlaný tým, který se nechtěl vzdát bodů z domácího utkání. Pokud by se v házené dávali body za estetiku, tak bychom našim útočným pojetím mnohonásobně předčili soupeře z Humpolce, bohužel hrajeme na počet vstřelených branek a tam to trochu pokulhávalo. I přes to si kluci v útoku vytvořili kupu šancí, které dokázali v druhém poločase proměnit a střelit více branek, než soupeř.  Naše obrana totiž v druhém poločase naprosto zmařila cíl humpolského útoku, a to nahrát jednomu hráči, který dá gól.  A tak jsme se mohli radovat z vítězství a bodů, které jsme potřebovali k udržení místa.

Starší

V zápase starších jsme nastoupili proti tomu samému týmu, jen s tím, že ten náš byl rozšířen o pár starších žaků. Tito starší žáci byli ale po chvíli nahrazeny mladšími žáky, a to včetně našeho brankáře Mirka, který byl vystřídán na druhý poločas Lukášem. Již na začátku zápasu jsme si vytvořili poklidný náskok, který jsme si poklidně drželi až do konce utkání. Na hřišti jsme viděli pěkné útočné akce, zakončené často i brankou.  Zápas jsme tedy v poklidném průběhu vyhráli.

Muži

Sobotní utkání mužů bylo vyrovnané do poslední minuty. V útoku bohužel máme vysokou marodku, a tak počet útočníků je mizivý a musí být nahrazeni dorostenci. Naštěstí naše obrana předvádí stále velmi dobré výkony s perfektním Danem v bráně. Již od začátku to bylo v útoku spíše silovější typ utkání, kdy útočníci se tlačí osobním pohybem na brankoviště a snaží se míč „dotlačit“ do brány. V poslední části utkání jsme začínali mít navrch a již to vypadalo, že budeme brát všechny možné body. Bohužel útok v posledních 8-10 minutách nebyl schopný dát branku a utkání se tak zdramatizovalo. Soupeř bohužel využil trest po čase a zápas tak vyrovnal a mi tak přišli o vítězství a museli se spokojit s remízou.

Neděle 29. května 2022

Mladší

V neděli bylo utkání mladších žáků mnohem klidnější, soupeři byli mladší a méně zkušení, a proto nebyl z naší strany problém soupeře přehrát. V předu jsme opět viděli pěknou hru, zakončenou ale více góly, než jsme mohli vidět předešlý den. Nakonec jsme tedy soupeře bez problému porazili 18:6. Výkon všech hráčů byl bojovný a byla radost pozorovat oba víkendové zápasy. A bereme tedy všechny možné body!

Starší

Naopak zápas starších byl drama do poslední minuty. Od začátku až do posledního hvízdnutí se zápas tahal pouze o jeden, maximálně dvě branky. Naše předvedená hra v útoku nebyla úplně ideální a rozhodně trenéři nebyli tolik spokojeni s estetikou jako v předešlých zápasech, ale nakonec i tak jsme slavili úspěch a porazili soupeře z Ostopovic o jednu branku a to konkrétně 16:15. Předvedený výkon starších žaků byl taktéž bojovný a podpořený skvělými výkony brankáře Mirka, který se tak společně ještě s Danem a Matějem definitivně rozloučili s kategorií starších žaků a směřují tak do kategorie dorostenců. A tak i družstvo starších žaků si odnáší z víkendových zápasů všechny možné body a získává tak již 100% zlatou medaili.

Muži

Druhý den byl zápas velice podobný, z herní stránky se útoku spíše nedařilo, a tak se osobním pohybem snažili docílit co nejvyššího počtu branek. Obrana předváděla solidní výkon a držela tak výsledek spíše příznivý pro nás. Bohužel situace se opakovala z předešlého dne a opět v poslední části, kdy jsme již soupeři utekli a vytvořili si solidní náskok, tak jsme jej ztratili a soupeři nabídli trest po čase. Téměř identická situace, podobné skóre, podobné místo, naštěstí pro nás soupeř byl neúspěšný a bránu přestřelil a my se tak mohli radovat z vítězství. Tuto radost nám trošku kazil vnitřní pocit, který říkal, že udělat dvakrát tu samou chybu není správné. Je tedy potřeba se poučit a příště se prostě vyvarovat těmto chybám, a hlavně vítězství řádně oslavit, protože i přes to všechno, soupeři také chybují a my jsme si přes víkend odnesli důležité 3 body a udrželi si tak páté místo v tabulce.

 

Muži na Morendě
25.5.2022, Méďa  

II. liga muži KNH Moravská Slávia Brno - 1.NH BRNO 11 : 10 ( 6 : 5 )

V neděli jsme se vydali na nedalekou Moravskou Slávii na druholigové utkání. I s tímto soupeřem jsme na podzim body na domácí půdě ztratili a bohužel ani v této jarní odvetě se nám je nepovedlo urvat.
Největši zásluhu na velmi nízkém počtu obdržených branek má náš Dan, který opět v bráně kraloval. Soupeři se podařilo z trestných hodů pouze dvakrát skórovat a celkem za 60 minut dostat balón za záda našeho Dana pouze jedenáckrát. Skvělými zákroky je donutil trestné hody, které se musí proměňovat rozehrávat a i poté většinu střel polapal. Obrana sice nehrála podle představ trenéra Médi, bylo tam spoustu chyb a neplnění toho, co měli, ale i tak přispěli k skvělému výsledku co se týká defenzivy.
O útoku se ale to samé nedá říct. Pozitivní bylo, že jsme Morenďáckou obranu dokázalali většinou přehrát, ale ztroskotávali jsme na našem dlouhodobém problému a to proměňování střel. Opět jsme neúspěšně v podání Tomáše Bárka nedokázali proměnit pokutový hod. Navíc v závěru ten samý hráč nás zahozením balónu připravil v posledních minutách o možnost aspoň srovnat a Morenda dostala šanci navýšit jednobrankové vedené. Toto se naštěstí nepodařilo.
Dlouhodobě trpíme v útočných řadách problémem s úspěšnou koncovkou. Kluci v útoku začli ve složení Radim, Oja a Papi, V druhé půlce nastoupil i Tomáš Bárek, který se na hru ještě úplně něcítil. Po zranění při nebezpečném zákroku proti brněnskému Drakenu, kdy ho obránce nevybíravým a nebezpečným způsobem srazil při střelbě ve výskoku je stále v rehabilitačním režimu, i přes to však neváhal do zápasu nastoupit.
Dorostenci Vojta s Dominikem a druhý brankář mužů Jirka se vzhledem k vývoji zápasu, kdy jsme se celý zápas tahali o vítězství, nedostali na hřiště.

Sestava: Daniel WInkler, Jiří Matějka - Jakub Kratochvíl, Jonáš Míček, David Bárek, Lukáš Zavřel - Radim Rozlílek (4), Martin Pavlok (4), Tomáš Orel (1), Tomáš Bárek (3), dorostenci Vojtěch Musil (0) a Dominik Pernica (0) / trenér M.n.h. Jan Musil

O víkendu nás čeká dvojkolo na domácí půdě a cílem je urvat konečně nějaké body.
Tímto vás všechny zveme, přijďte nám fandit.

Dohrávka prvního jarního kola mládeže
23.5.2022, Méďa  

Středa 18. května 2022

V týdnu jsme se vydali se všemi našimi mládežnickými družstvy na dohrávku zápasů, které byly zrušeny z důvodu nepříznivého počasí. Družstva doprovodilo trio trenérů a cíl byl jasný, dovézt co nejvíce bodů. Nakonec jsme v Jihlavě vybojovali čtyři ze šesti možných a vcelku spokojení jsme se večer vraceli domů. Pojďme si stručně shrnout jednotlivé zápasy.

Mladší žáci SK Autonot Jihlava - 1.NH BRNO 12 : 16 ( 3 : 7 )
První na Vysočině nastoupili naši nejmladší. Obrana v první půlce Jihlavě skoro nic nedovolila. Kluci stíhali pokrýt soupeře a když ho náhodou pustili ke střelbě, tak vše úspěšně zachraňoval v bráně Lukáš. Našemu útoku ze začátku trvalo celých devět minut, než se jim povedlo dát první gól, ale pak už většinu střel, které neproměnili provázel nedovolený zákrok soupeře. V druhé půlce ikdyž za zády našeho Lukáše padlo více branek, ale i přes to měl mnohem více zákroků než v té první, obrana trochu polevila, ale útoku se stabilně dařilo navyšovat naše vedení. Ve 14. minutě jsme si vybrali pětiminutovku bez vstřelené branky, kdy domácí zkorigovali skóre, ale náš dostatečný náskok v podstatě soupeři nedovolil připravit nás o další vítězství.

Sestava: Lukáš Kandus - David Gazda, Radim Dokoupil, Štěpáne Daněk, Matyáš Kandus - Dalibor Doležal (9), Rostislav Novotný (5), Antonín Horák (2), Štěpán Konečný (0) / trenéři Radim Rozlílek a Martin Pavlok

Starší žáci SK Autonot Jihlava - 1.NH BRNO 11 : 14 ( 6 : 7 )
Druzí nastoupili starší žáci. Starší se tentokrát zúčastnili všichni 4 a doplnili je všichni mladší. Domácí Jihlava od začátku neměla šanci zaútočit na vítězství, i přes snahu domácí rozhodčího a naši chlapci předvedli po celý zápas stabilní výkon. V útoku jako vždy kraloval Dan a v zadních řadách Všichni tři starší žáci bezpečně kontrolovali hru. Byť těsně ale od začátku kdy jsme vstřelili první gól jsme již domácí nepustili k vedení.

Sestava: Miroslav Hájek - Vít Obdržálek, Matěj Kolísek, David Gazda, Lukáš Kandus, Radim Dokoupil, Štěpán Daněk, Matáš Kandus - Dan Doležal (12), Dalibor Doležal (2), Rostislav Novotný (0), Antonín Horák (0), Štěpán Konečný (0) / trenéři Radim Rozlílek a Martin Pavlok

Dorostenci SK Autonot Jihlava - 1.NH BRNO 23 : 19 ( 10 : 10 )
Poslední nastoupili naši dorostenci, tentorkát podpoření i hostujícím Lukášem. Tentokrát se nám i v dorostu podařilo dostat se do vedení a až do zhruba poloviny druého poločasu jsme si ho drželi, maximálně jsme domácí Jihlavě podařilo skóre srovnat. V 17 minutě druhé půlky ale domácí poprvé vedli a po zbytek zápasu se našim dorostencům už nepodařilo převzít tuto štafetu a Jihlava bezpečně kontrolovala výsledek. Bohužel se našemu útoku přestalo dařit střelecky a již jsme nenašli recept jak střelbu zlepšit. I tak asi předvedli naši dorostenci jeden z těch lepších zápasů.

Sestava: Miroslav Hájek - Jiří Kuchovksý, Jaroslav Šmíd, osotopovický Lukáš Chlup, starší žáci Vít Obdržálek a Matěj Kolísek - Vojtěch Musil (14), Dominik Pernica (4), starší žák Daniel Doležal (1) / trenéři Radim Rozlílek a Martin Pavlok za asistence M.n.h. Jana Musila

Nepodařený víkend
16.5.2022, Méďa a Radim  

2. vložený turnaj dorostenců na Drakenu Brno

V sobotu se vydali naši dorostenci na Kraví horu, kde brněnský oddíl pořádal vložený turnaj pro dorostence. Na vložených turnajech se domluvily družstva jihomoravské oblasti z důvodů malého počtu družstev.
Naši kluci se tentokrát vypravili odehrát turnaj bez obou hostujících chlapců z Ostopovic, kteří ani jeden nemohli a tak jsme opět povolali Lukáše Kanduse jako posilu mužstva, který byť hrající za mladší je již starší žák. Turnaj museli tak absolvovat v sedmi statečných a Lukášem.
Kluci bohužel, kromě "povinné" výhry proti starším žákům, žádné jiné body z turnaje nepřivezli.
Nedařilo se střelecky a Mirek tentokrát v bráně také neměl svůj den, dle komentáře trenérů by tam nechytil ani rýmu. S dorostenci tentokrát nebyl ani trenér Méďa, který jel plnit pořadatelské a rodičovské povinnosti na turnaj přípravek do Miroslavi.

Sestava: Miroslav Hájek - Jiří Kuchovský, Jaroslav Šmíd, starší žák Vít Obdržálek a "mladší" starší žák Lukáš Kandus - Vojtěch Musil (22), Dominik Pernica (23), starší žák Daniel Doležal (6) / trenérské duo Radim Rozlílek a Martin Pavlok

Ligová neděle SSK Vítkovice - 1.NH BRNO 15 : 13 ( 8 : 9 )

V neděli jsme se vypravili s našimi muži do Ostravy na další druholigové utkání, kde jsme chtěli domácícm Vítkovicím vrátit porážku z podzimu. Leč ani tady se nám nedařilo.
Obrana se za zády dobře chytajícím Danem (až na nějaké drobnosti) nehrála celý zápas špatně, dařilo se nám eliminovat soupeřovu silnou střeleckou stránku s Davidem hrajícím pravé křídlo. Dokonce se nám i podařilo jít do poločasové přestávky s jednobrankovým náskokem. Oja se již od začátku perfektně chytil střelecky, kdy mu spadlo v prvním poločase za zády soupeřova brankáře skoro vše. První poločas za remízového stavu a naším trestným hodem po čase jsme si zajistili výše zmíněné jednobrankové vedení, kdy právě zmíněný Tomáš z téměř autové čáry proměnil tento trestný hod krásnou střelou o zadní tyčku a tak jsme šli na poločasovou přestávku s úsměvem na tváři.
V druhé půlce nás postihl bohužel dlouhodobý problém naší útočné formace a přestalo se všem včetně Oji dařit střelecky. Tentokrát jsme nebyli daleko od překonání našeho ligového rekordu, kdy dlouhých 19 minut jsme nedokázali vstřelit soupeři ani jednu branku. I přes toto se obraně dařilo držet až do nějaké 21 minuty hratelný výsledek. V útočných řadách jsme ale nedokázali proměnovat ani pokutové hody a tak jsme si z Ostravy bohužel žádné body nepřivezli.

Sestava: Daniel Winkler - David Bárek, Jakub Kratochvíl, Lukáš Zavřel, Jonáš míček - Tomáš Orel (7), Radim Rozlílek (4), Martin Pavlok (2), nehrající Tomáš Bárek (0), dorostenci Vojtěch Musil (0) a Dominik Pernica (0)

Průběžná tabulka druhé ligy mužů B

 

Brněnské derby
9.5.2022, Méďa  

Prvomájové derby 1.NH BRNO - Draken Brno

Starší žáci proti Áčku 13 : 8 ( 8 : 4 )
Ráno jsme zahájili se staršími žáky zápasem, kterým se měl potvrdit postup na mistrovství republiky. Čekali jsme těžký průběh, tentokrát ale naštěstí zbytečně. Od začátku utkání jsme doma proti drakenským starším žákům pomalu vytvářeli náskok. Soupeř, narozdíl od zápasu na turnaji, nehrál se třemi obránci pouze našeho Dana, který je v letošním soutěžním ročníku ve své kategorii bezkonkurenčně nejlepším útočníkem v naší oblasti. Obrana celá hrála výtečně s minimem chyb, soupeři téměř nic nedovolili, v útoku konečně kromě Dana hráli i mladší žáci, nebáli se střílet a výjimečně jim tam i něco spadlo. Nutno ovšem podotknout, že jsme stáli proti úplně jinému soupeři než si pamatujeme z dřívějších klání. Drakenští kluci jakoby nechtěli a tak nám souboj dost ulehčili. Naopak naši kluci chtěli moc, bojovali o míče a chtěli vyhrát. Nasvědčuje tomu i fakt, že naše obrana soupeřovi dovolila vstřelit první branku až ve 12. minutě první půle, kdy jsme vedli již 5:0 a poslední v 9. minutě druhé půle. A tak jsme po 50-ti minutách mohli slavit po vcelku jednoznačné výhře vybojovaný postup na červnové mistrovství republiky.
Sestava: Miroslav Hájek - Vít Obdržálek, Matěj Kolísek a mladší žáci David Gazda, Radim Dokoupil, Lukáš Kandus - Daniel Doležal (9) a mladší žáci Dalibor Doležal (3), Rostislav Novotný (1) / trenér Martin Pavlok s asistentem Janem Musilem (který nahradil nemocného Radima)
Foto:

Dorostenci proti Áčku 13 : 13 ( 8 : 10 )
Dorostence čekal také velmi těžký zápas. Jednak nám chyběli ze starších žáků Vítek do obrany, dorostenec Petr, který je dlouhodobě zraněný a tak to vypadalo, že ani družstvo neposkládáme a budeme muset zápas odložit. Naštěstí tentokrát mohli přijít hostující Berys a Lukáš. A tak jsme měli 8 hráčů, z čehož ale dva brankáře. Oproti dřívějším zápasům se první půle nevyvíjela pro nás až tak špatně. Chyby jsme dělali, ale obraně se vcelku dařilo a útok tentokrát nevytvářel mnoho chyb a spíše se nedařilo překonat skvěle chytajícího drakenského brankáře.
V druhé půli měl náš útok ještě větší problém dostat balón za záda jednoho z nejlepším brankářů ve své kategorii v naší oblasti, kdy úspěšně zakončil střelbu pouze pětkrát. Obrana soupeře nám moc problémů nedělala, ale vše zachraňoval již několikrát zmíněný drakenský brankář. Zato naše obrana za zády s Berysem, který předvedl skvělý výkon po celý tento zápas a narozdíl od zimního turnaje polapal většinu soupeřových střel ze hry. Problém mu dělali pouze trestné hody. Konečný hvizd, stav 13:13 a trest hostí po čase. Berys s Jirkou se postavili tak skvěle, že soupeř nenašel v bráně místo a minul. A tak se mohli dorostenci radovat z nečekáno bodového zisku
Sestava: Hostující ostopovický David Berka, Miroslav Hájek - Jiří Kuchovský, starší žák Matěj Kolísek, hostujíí ostopovický Lukáš Chlup - Vojtěch Musil (9), Dominik Pernica (0), starší žák Daniel Doležal (4) / trenér M.n.h. Jan Musil s asistentem Tomášem Bárkem

Starší žáci proti Béčku 8 : 16 ( 4 : 6 )
Následoval dnešní druhý zápas starších žáků proti drakenskému béčku, které hraje mimo soutěž. Ze sestavy nám zmizeli dva hráči, kteří odešli na řečkovický majáles a byli zde jen na první nedjůležitější zápas. Proti béčku tak nastoupili hlavně mladší žáci. Tak jak jsem za minulý zápas Dana chválil, tak teď to bylo lidově řečeno "na pár facek". Vůbec se nesnažil a nenašel motivaci zabojvat a rozhodnout zápas, který jsme mohli i přes absenci hráčů s přehledem vyhrát. A tak trenér Papi Dana již před konem první půlky stáhnul a nechali jsme zápas odehrát převážně mladší žáky.
Sestava: Miroslav Hájek - Matěj Kolísek a mladší žáci David Gazda, Lukáš Kandus - Daniel Doležal (0) a mladší žáci Dalibor Doležal (5), Rostislav Novotný (3) / trenér Martin Pavlok s asistentem Janem Musilem (který nahradil nemocného Radima)

Ligoví muži 12 : 18 ( 7 : 8 )
Ve dvě hodiny nastoupili naši muži k dalšímu ligovému zápasu. Dlouho jsem přemýšlel, co k tomuto "tragickému" zápasu napsat. Problémů bylo několik, velká absence hráčů a katastrofální úspěšnost střelby. Na obraně na bekovi nastoupil Jonáš, který zde není zvyklý. I přes to se nám až do desáté minuty druhé půlky dařilo držet vyrovnanou hru. Z pozice naší obrany za 40 minut hry obdržených 10 branek není moc, z pozice našeho útoku je to slabé. S tímto naším dlouhodobým střeleckým problémem se Méďovi nedaří úspěšně bojovat. Za posledních dvacet minut se našemu útoku povedlo překonat drakenskéjo brankáře pouze dvakrát a v 11. minute se nám i na obraně přestalo dařit, kdy jsme během 4 minut dostali 3 góly a v posledních 10 minutách dalších 5.
Bohužel se nám tak opět nepodařilo zvítězit a připsat si cenné body pro splnění ligového cíle.
Sestava: Daniel Winkler, Jiří Matějka - Jonáš Míček, David Bárek, Lukáš Zavřel, dorostenec Jiří Kuchovský - Tomáš Bárek (7), Martin Pavlok (2), Tomáš Orel (3), dorostenci Vojtěch Musil (0) a Dominik Pernica (0) / trenér M.n.h. Jan Musil

Dorostenci proti Áčku 28 : 13 ( 16 : 6 )
Dorostence také čekal druhý zápas dne ve své kategorii, také proti béčku, které má Draken převážně ze starších žáků a tak nás čekala povinná výhra. Naštěstí se žádné překvapení nekonalo a naši dorostenci si se soupeřem hladce poradili. Jen je škoda, že hostující dorostenci Berys odešel hned po prvním zápase a v průběhu dne nám odešel i druhý Lukáš, čímž s námi pěkně vypekli a i náš obránce ze starších žáků Matěj také odešel domů a tak se řešil existenční problém, jak odehrát zápas, případně se domluvit na náhradním termínu anebo ho odevzdat kontumačně (což by byla velká škoda na domácí půdě nesložit družstvo). Méďa tak vymyslel, že bude hrát Lukáš, který tuto sezónu hraje převážně za mladší žáy, ale je již platným hráčem i za starší a protože věkově je již starší žák, mohl tak legálně za dorost nastoupit a chlapci zavolali Jardovi, který na konci minulé sezóny skončil a přemluvili ho k výpomoci. V zápase na obraně kraloval a tak ho to nadchlo, že se rozhodl vrátit a tak máme platného dorosteneckého obránce. K samotné hře asi není moc co dodat, nakonec tomu napovídá i jednoznačný výsledek.
Sestava: Miroslav Hájek - Jiří Kuchovský, Jaroslav Šmíd, "mladší" starší žák Lukáš Kandus - Vojtěch Musil (9), Dominik Pernica (9), starší žák Daniel Doležal (10) / trenér M.n.h. Jan Musil s asistentem Martinem Pavlokem

Závěrem bych chtěl poděkovat všem fanouškům, kteří nám během nedělního dne přišli fandit a budeme se těšit na domácí půdě na konci května. O víkendu nás čeká sobotí turnaj dorostenců na Kraví hoře a v neděli ligový zápas ve Vítkovicích. Držte nám palce.

Starší žáci v Ostopkách
29.4.2022, Méďa  

Starší žáci TJ Sokol Ostopovice - 1.NH BRNO 17:12 (8:7)

V úterý jsme se s našimi staršími žáky vypravili dohrát odložený zápas z podzimní části z důvodu Mirkovýho zlomenýho prstu na ruce. Nečekal nás jako vždy jednoduchý zápas.
Naši kluci si bohužel formu z turnaje zapomněli doma a od začátku jsme se trápily. Jak střelecky Dan, který označkoval všechny tyčky a několikrát brankáře než vstřelil první gól, obrana jakžtakž první poločas a půlku druhého nehrála špatně, ale od druhé půlky druhého poločasu Vítkovi došli síly, Mirkovi se přestalo dařit a zápas jsme tak v podstatě v druhé půlce druhého poločasu prohráli.
Naštěstí si chlapci vybrali slabou chvilku v zápase, kde nás to až tak moc neohrozilo od obhajoby první příčky, ale body samozřejmě chybět budou.
O víkendu nás čeká souboj s Drakenem v řečkovickém areálu, tímto vás všechny zveme. Podrobný zápasový program najdete v pozvánce.

Miroslav Hájek - Vít Obdržálek, Matěj Kolísek a mladší žáci David Gazda, Lukáš Kandus - Daniel Doležal (16) a mladší žáci Dalibor Doležal (1), Rostislav Novotný (0), Štěpán Konečný (0)/ trenér Martin Pavlok s asistentem Honzou Musilem

První jarní víkend
25.4.2022, Méďa  

Pátek 22. dubna 2022 mladší žáci
1.NH BRNO - Draken Brno 11 : 17 ( 5 : 6 )

V pátek se u nás na hřišti odehrálo úplně první utkání našich družstev v jarní části sezóny. Zahájily ho mladší žáci předehrávkou proti brněnskému rivalu. Zápasu příliš nepřálo počasí. Naši chlapci kromě toho, že neměli svůj den tak ani chuť hrát a hlavně zapomněli doma chuť vyhrát. Celé utkání provázelo spoustu chyb, neúspěšných střel, ale hlavně chyběla bojovnost, kterou doposud naši nejmladší na všech utkáních a turnajích vždy předváděli. Draken si v podstatě celý první poločas držel jednobrankové vedení, kterého se až do poločasového hvizdu nevzdal. Naděje tak stále byla. Ani v začátku druhého poločasu si naši chlapci nepustili soupeře do většího náskoku, ale zhruba v 10 minutě se toto zlomilo a Draken si začal postupně budovat dostatečný náskok. Díky tomu si odvezl z našeho hřiště dva body.

Sestava: Lukáš Kandus - David Gazda, Radim Dokoupil, Štěpán Daněk - Dalibor Doležal (5), Rostislav Novotný (6), Štěpán Konečný (0) a na střídačce nemocný Antonín Horák (0) / trenérské duo Radim Rozlílek a Martin Pavlok

 

Sobota 23. dubna 2022 - 2. vložený turnaj starších žáků na hřišti Drakenu Brno

V sobotu jsme se vypravili s našimi staršími žáky na Kraví horu, kde nás čekal jarní vložený turnaj. Cíl byl jasný, obhájit průběžné první místo po podzimní části soutěže. Úkol chlapci splnili na výbornou a bez ztráty jediného bodu jsme potvrdili podzimní formu. Všem hráčům patří obrovská pochvala za disciplínu, bojovnost a odhodlání, které na turnaji ve všech zápasech předváděli a dokázali tak porazit nejen všechny soupeře, ale i nepřejícího pana rozhodčího.
Pojdmě stručně shrnout jednotlivé zápasy.
TJ Sokol Ostopovice - 1.NH BRNO 6 : 9 ( 1 : 3 )
První zápas nás čekali Ostopky. Obě družstva mají problém s ranními zápasy, kdy hráčům déle trvá se probrat a dostat se "do formy". Oba útoky (jak náš tak ostopovický) se rozkoukávali a tak poločas skončil hokejovým výsledkem. Druhou půli jsme si dvoubrankový náskok zvýšili a blíže než na konečný tříbrankový rozdíl jsme si již soupeře nepustili a mohli se tak radovat z první výhry. Zápas to nebyl jednoduchý, soupeř předváděl skvělou hru, ale štěstí přálo více našemu družstvu.
Draken Brno "B" - 1.NH BRNO 2 : 6 ( 1 : 3 )
V druhém zápase jsme změřili síly s místním béčkem, které hraje mimo soutěž z důvodů několika o rok starších hráčů. V obrané hře předvedli všichni 4 hráči skvělou hru, soupeři v první půlce nedovolili nic a v druhé se nechali překonat pouze třikrát, nutno však podotknout, že obrana již hrála se dvěma mladšími žáky, jinak by si soupeř "neškrtl" ani v druhé půli. Útok byl slabši, hodně se nedařilo zakončit úspěšně střelbu, ale kluci si zápas vybojovali a mohli jsme si připsat druhou výhru, byť tentorkát mimousoutěžní.
1.NH BRNO - TJ Jiskra Humpolec 4 : 3 ( 2 : 0 )
Ve třetím zápase jsme opět nastoupili proti družstvu hrajícímu mimo soutěž, tentokrát ale z důvodů, že do soutěže naskočili až v zimní části a podzim vůbec nehráli. Většinu tohoto zápasu jsme odehráli s mladšími žáky, kromě brankáře Mirka. Je pravda, že představa trenérů o průběhu utkání byla trochu jiná, ale jediný útočník starších žáků Dan nedokázal najít motivaci hrát proti výrazně mladším žákům a tak jsme ho nechali odpočívat a šetřit se na důležitější utkání.
1.NH BRNO - Draken Brno "A" 11 : 9 ( 5 : 5 )
Po delší přestávce jsme nastoupili k asi nejtěžšímu zápasu tohoto turnaje a to proti místnínu Áčku. Bylo nám jasné, že jednak to nebude jednuché utkání, protože drakenské družstvo je složené narozdíl od toho našeho pouze ze starších žáků a také proto, že soupeř se v našem útoku zaměří převážně na nejlepšího útočníka v jihomoravské oblasti Dana. Ani však tři obránci soupeře našeho Dana nedokázali zastavit a Dan procházel drakenskou obranou jak nůž máslem. Do druhé půlky jsme odcházeli se stejným počtem vstřelených branek. Obrana naši hru v druhé půli zlepšila, hráli důrazněji a Mirek v brance kraloval a předváděl jeden úžasný zákrok za druhým, obrana dokázala sebrat soupeři pár balónu a z rychých protiútoků Danovi nikdo nestačil. Protože v druhé půli drakenská obrana ignorovala naše mladší žáky, tak dostali příležitost beztrestně stílet a Rosťa dokázal proměnit 2 ze 4 střel a Dalibor jedinou střelou také skóroval. Díky skvělému výkonu celého družstva a hlavně obrovské bojovnosti všech hráčů jsme dokázali opět přehrát největšího konkurenta v letošním ročníku i nepřejícího rozhodčího, kdy hrubé fauly vůči našemu útočníkovi téměř netrestal.
1.NH BRNO - SK Autonot Jihlava 6 : 4 ( 5 : 1 )
Poslední naše utkání a zároveň poslední utkání tohoto turnaje jsme své síly porovnali s jihlavským družstvem. Závěrečný zápas dne probíhal v klidném duchu, celý první poločas jsme si hlavně díky skvěle hrajícímu Danovi vytvářeli náskok, obrana za zády s výborně chytajícím Mirkem soupeři nic nedovolila a tak do druhé půli mohli nastoupit hlavně mladší žáci.

Sestava: Miroslav Hájek - Vít Obdržálek, Matěj Kolísek a mladší žáci David Gazda, Radim Dokoupil, Lukáš Kandus - Daniel Doležal (26) a mladší žáci Dalibor Doležal (6), Rostislav Novotný (5), Štěpán Konečný (0)/ trenérské duo Radim Rozlílek a Martin Pavlok

Foto:

CELÉMU DRUŽSTVU JEŠTĚ JEDNOU VELIKÉ DÍKY A PŘEJEME AŤ SE V TÉTO SEZÓNĚ DÁL DAŘÍ MINIMÁLNĚ TAK, JAKO TOMTO TURNAJI.
Také patří veliké díky všem rodičům a příbuzným, kteří nám přijeli na Kraví horu fandit!

Neděle 24. dubna 2022 muži
TJ Chropyně - 1.NH BRNO 13 : 18 ( 7 : 10 )

V neděli jsme se dopoledne vypravili s naším ligovým družstvem do nedaleké severomoravské Chropyně k prvnímu ligovému utkání. Na podzim jsme Chropyni doma lehce přehráli a pevně věřili, že ani u nich nebude větší problém vyhrát. Bohužel jsme jeli v dost omezené sestavě, kdy se většina hráčů omluvila buď z důvodů zranění nebo z nepochopitelných důvodů a nebo dokonce se ani neomluvili. Také nemohl nastoupit David Bárek, který "seděl" za 5 žlutých karet, ale který i tak s námi jel podpořit své spoluhráče.
Zápas probíhal celkem v klidném duchu, od začátku jsme si postupně vytvářeli náskok a od 8 minuty si celý zbytek první půlky drželi stále 2-3 brankové vedení. Pozitivních věcí bylo více, jednak obrana od začátku i bez Davida předváděla skvělou hru, Dan v bráně neměl v prvním poločase moc práce a útok překvapivě netrápila špatná střelba a když už gól při střelbě nepadl, povětšinou to bylo provázeno faulem soupeřové obrany.
Druhá polovina co se týká chyb a špatných střel byla sice mnohem horší, střelecky se nám nedařilo tak jak v první půlce a útok vytvořil několik chyb ztracením balónu, i obrana lehce polevila a soupeři více dovolila, což ale vynahradil skvěle chytající Dan. Postupně jsme navyšovali naše vedení a útočnou slabou chvilku jsme si vybrali naštěstí až na v poslední třetině druhého poločasu, kdy poslední vstřelenou branku našeho družstva jsme si zapsali v 23. minutě.
Na hřiště se dostali všichni hráči, ke konci i dorostenecký Vojta. Proto patří všem devíti hráčům, kteří se účastnili poděkování za dovezenou "povinnou" výhru.

Sestava: Daniel Winkler - Jakub Kratochvíl, Lukáš Zavřel, Jonáš Míček - Tomáš Bárek (9), Radim Rozlílek (6), Martin Pavlok (2), Tomáš Orel (1) a dorostenec Vojtěch Musil (0) / trenér M.n.h. Jan Musil

ZLM dorostenců
18.12.2021, Méďa  

Zimní liga dorostenců - oblastní kolo

Minulou sobotu jsme vyrazili na Vysočinu s dorostenci na oblastní kolo zimní ligy mládeže. Svaz národní házené pro letošní zimní část soutěže zrušil zimní ligu mládeže. Proto se jihomoravská oblastní komise rozhodla uspořádat oblastní kolo ve dvou turnajích. Z těchto dvou turnajů postoupí nejlépe umístěné družstvo do celostátního finále.

Naše dorostenecké družstvo doplnili dva hráči z Ostopovic - David Berka do brány a Lukáš Chlup do obrany. Do Jihlavy jsme vyrazili téměř v plném možném počtu hráčů.

1.NH BRNO - Draken Brno "A"  6 : 8 ( 3 : 3 )
Ráno nás čekal na rozehřátí Draken A. Naši kluci nastoupili do uktání s velkým nasazením, což Méďu potěšilo. Soupeře jsme celý zápas trápili a moc nechybělo, abychom je i porazili. Vítězství nás stálo množství ztracených balónů technickými chybami. Ale i přes tyto chyby patří klukům pochvala.

TJ Chropyně - 1.NH BRNO 15 : 12 ( 7 : 8 )
Do druhého zápasu jsme nastoupili proti supeři ze severomoravské oblasti. Zápas to byl vyrovnaný. V útoku soupeře nám, ale dělal problém jediný hráč, se kterým si nedokázala celá naše obrana poradit. Ale díky bojovnosti a občas i splněným pokynům od Méďi jsem Chropyni odolali a mohli se tak radovat z prvních bodů.

SK Autonot Jihlava "A" - 1.NH BRNO 10 : 10 ( 6 : 5 )
Do třetího utkání jsme nastoupili proti nejlepšímu družstvu v naší oblasti. Realita vysoce předčila očekávání trenéra. Kluci dokázali vybojovat bod za remízu. Největší zásluhu na tom měl fakt, že v zápase měli jediný ztracený balón technickou chybou a opět nechybělo vysoké nasazení všech. Dokonce nechybělo moc a mohli jsme zápas vyhrát. Ke konci nás ale mohla potkat i prohra, ale trestným hodem po čase, který proměnil Vojta jsme si zajistili radost z remízy.

Draken Brno "B" - 1.NH BRNO 8 : 17 ( 3 : 10 )
V předposledním utkání dne nás čekalo béčko Drakenu. Družstvo složené převážně ze starších žáků, které nás ale při podzimním vloženém turnaji dokázalo potrápit, tentokrát moc práce porazit nedalo a kluci si vcelku lehce připsali plný bodový zisk. Do pole se tentokrát plně dostali i hráči ze střídačky.

1.NH BRNO - SK Autonot Jihlava "B" 10 : 1 ( 8 : 1 )
I v posledním zápase nás čekalo družstvo složené výhradně ze starších žáků a ani toto béčko nám naštěstí nedělalo větší problémy a opět jsme si připsali plný bodový zisk za povinnou výhru. I v tomto zápasu si zahráli na půl všichni.

Zhodnocení turnaje: Pokud srovnám "bojovnost" a "nasazení" hráčů s podzimními výkony, kde to byla absolutní tragédie a nasazení a bojovnost na tomto turnaji, tak na zimním turnaji měl Méďa k dispozici úplně jiné družstvo. V každém zápase všichni bojovali o každý balón, snažili se poslouchat pokyny trenérů, nevzdávali se a nebáli se střílet. Chyby nějaké byly, hlavně v prvních dvou zápasech, ale s přibývajícími odehranými minutami se výkony družstva zlepšovaly, chyby ubývaly a spokojenost trenérské dvojice rostla, hlasivky přestávaly sloužit.
Z hostující dvojice se Berys v bráně moc neosvědčil, ale Lukáš na obraně výborně doplnil naše řady a byl velkým přínosem. Mirek zazářil v bráně a hodně přispěl k zisku bodů, Petr měl na bekovi přehled a dával zabrat všem soupeřům někdy, ale svou přemotivovaností zachránit vše, chyběl na svém postu. Z útočníků nejvíc překvapil Domink, který se nebál střílet, dokázal se uvolnit a svou střeleckou mušku prokázal častěji než bývá u něj zvykem. Pokud bude dorostenecké družstvo takto pokračovat celou sezónu, můžeme pomýšlet na celorepublikovou soutěž. Ještě je, ale potřeba zlepšit docházku na trénincích. Celému družstvu patří za první kolo zimní ligy mládeže velká pochvala.

Sestava: David Berka (hostování z Ostopovic), MIroslav Hájek (starší žák) - Petr Císař, Jiří Kuchovský, Lukáš Chlup (hostování z Ostopovic), Vít Obdržálek (starší žák) - Vojtěch Musil (25), Dominik Pernica (23), Daniel Doležal (starší žák - 9) / trenér M.n.h. Jan Musil s asistentem Martinem Pavlokem

Výsledky turnaje:

SK Autonot Jihlava „A“ - SK Autonot Jihlava „B“ 15 : 3 ( 6 : 1 )
1.NH BRNO - Draken Brno  „A“ 6 : 8 ( 3 : 3 )
Draken Brno  „B“ - TJ Chropyně 3 : 10 ( 1 : 4 )
SK Autonot Jihlava „B“ - Draken Brno  „A“ 5 : 9 ( 2 : 2 )
Draken Brno  „B“ - SK Autonot Jihlava „A“ 5 : 12 ( 3 : 9 )
TJ Chropyně - 1.NH BRNO 12 : 15 ( 8 : 7 )
SK Autonot Jihlava „B“ - Draken Brno  „B“ 5 : 8 ( 3 : 3 )
Draken Brno  „A“ - TJ Chropyně 10 : 6 ( 6 : 3 )
SK Autonot Jihlava „A“ - 1.NH BRNO 10 : 10 ( 5 : 6 )
TJ Chropyně - SK Autonot Jihlava „B“ 10 : 2 ( 7 : 2 )
Draken Brno  „B“ - 1.NH BRNO 8 : 17 ( 3 : 10 )
Draken Brno  „A“ - SK Autonot Jihlava „A“ 6 : 9 ( 4 : 5 )
1.NH BRNO - SK Autonot Jihlava „B“ 10 : 1 ( 8 : 1 )
SK Autonot Jihlava „A“ - TJ Chropyně 15 : 7 ( 9 : 1 )
Draken Brno  „A“ - Draken Brno  „B“ 7 : 4 ( 4 : 3 )

Foto:

ZHP mladší žáci - 1. kolo
21.11.2021, Radim  

ZHP JMO mladší žáci - 1. kolo

V sobotu 20. listopadu jsme se v 1. kole zimního halového poháru mladších žaků v Humpolci utkali se 6 soupeři. Tým jel na turnaj oslaben o několik klíčových hráčů, kteří bohužel onemocněli a nemohli být součástí týmu, z tohoto důvodu museli trenéři pozměnit sestavu za účelem zisku co nejvíce možných bodů. Světe div se i přes to, že jeden z obránců byl poprvé na tréninku ve středu a náš kapitán se z pozice obránce přesunul do pozice útočníka jsme získali téměř všechny body a skončili po turnaji prozatím na první místě. Jak je to možné? Kluci předvedli parádní bojovný výkon od prvního zápasu až po ten poslední a jejich vítězná mentalita, jim vlastně ani nedovolila prohrát. Soupiska byla rozšířena, o jíž zmíněného Štěpána a malého Kubu. Kubík odehrál bohužel pouze pár minut, ale i přeš to bojoval o každý balon a byli jsme z jeho výkonu potěšení. Štěpán odehrál celý turnaj a rád bych ho tu veřejně pochválil a zařadil jej mezi nejlepší hráče. Dále bych chtěl vyzdvihnout i celý útok, který i přeš ne úplně perfektní úspěšnost střelby bojovali o každý balon, trest a vlastně některé góly dotlačili i očima. Zároveň bych chtěl pochválit i celou obranu, která se zápas od zápasu zlepšovala a když to shrnu předvedli velice dobrý výkon, který byl podepsán i skvělým Štěpánem v bráně.

První zápas byl proti Chropyni, a i přes to, že to bylo od začátku po konec drama, tak se nám podařilo zápas i s trochou štěstí zvítězit a získat tak body hned v prvním zápase.

Proti Ostopovicím jsme taktéž hráli vyrovnaný zápas, který jsme mohli i 15 sekund před koncem vyhrát, ale zároveň i 5 sekund před koncem prohrát, nakonec jsme získali zaslouženou remízu.

Třetí zápas s Jihlavou měla být téměř jistota, bohužel se chlapcům vůbec střelecky nedařilo a bylo to drama až do konce, ale chtěl bych pochválit i Jihlavu, která předvedla sympatický výkon a vůbec nám to neulehčila.

Další zápas byl proti Humpolci, kde krom nás asi nikdo nevěřil, že bychom v naší sestavě mohli Humpolec porazit, ale kluci předvedli jeden z jejich nejlepších výkonů a s trochou dramatu, ale s dobře dohraným koncem jsme zvítězili 5:4.

Předposlední zápas proti Drakenu byl pro nás poměrně pohodový zápas, alespoň oproti těm ostatním a kluci i trochu s vyšším rozdílem branek zvítězili.

Poslední zápas s Vracovem byl opět boj, který ale naštěstí jsme dokázali vyhrát a získat tak i ty poslední cenné body do 2. kola turnaje, který se koná 6.2.2022.

Ještě jednou bych chtěl za celé trenérské trio všem osmi klukům poděkovat za skvělý bojovný výkon!!!

 

Sestava: Štěpán Konečný - Lukáš Kandus, Radim Dokoupil, Štěpán Daněk, Jakub Musil - Rostislav Novotný (5), David Gazda (17), Antonín Horák (5) / Radim Rozlílek a Martin Pavlok

Foto:

 

Zimní turnaj mladších žáků
12.11.2021, Méďa  

Přátelský turnaj mladších žáků

V sobotu se v naší nafukovací hale uskutečnil přípravný turnaj mladších žáků, kterého se naše družstvo také zúčastnilo.

Trenérská dvojice Martin s Radimem se turnaje zúčastnit nemohli, tak je v roli trenérů nahradili Méďa s Kubou. K dispozici měli sedm statečných, protože nás postihla drobná marodka, ale jak vždycky říkám, na naši krásnou házenou stačí 7 lidí a trenér (a někdy ani ten trenér není potřeba).

Sestava: Štěpán Konečný - David Gazda (K), Radim Dokoupil, Lukáš Kandus - Dalibor Doležal (19), Matyáš Kandus (2), Rostislav Novotný (6) / trenér Méďa s asistentem Kubou

Pojďme se stručně podívat na průběh jednotlivých zápasů.

1. 1.NH BRNO - TJ Sokol Ostopovice 6 : 5 ( 5 : 2 )

První zápas tohoto turnaje jsme ráno zahájili proti Ostopovicím. První poločas to vypadalo, že soupeře hladce porazíme. Naše trio v obraně se Štěpánem v bráně jim téměř nic nedovolili a v útoku jsme se dokázali 5-krát nemýlit. Stálo nás to hodně sil, ale s podporou rodičů na "tribunách" kluci bojovali ze všech sil. Druhý poločas už tak hezky nevypadal. Za celých patnáct minut se podařilo zakončit úspěšně střelbu pouze jednou Dalíkovi. Obrana naštěstí byla podobně úspěšná jako v první půli a bojovnost celého družstva nás přivedla k jednobrankovému vítězství.

2. TJ Jiskra Humpolec - 1.NH BRNO 6 : 6 ( 5 : 2 )

Naši kluci si jedno utkání odpočinuli a čekal nás soupeř z Vysočiny. Humpolec i v soutěži (stejně jako my) hraje mimo soutěž a i na tento turnaj přijel se staršími hráči. První poločas, co se týká skóre, dopadl stejně jako z našeho prvního zápasu, jen teda ne v náš prospěch. Velký problém nám nejvíce dělal humpolecký vysoký brankář, kterého se povedlo překonat pouze dvakrát Dalíkovi.
Do druhé půli soupeř poslal menšího brankáře, družstvo v poli ale zůstalo i tak mnohem vyšší než to naše. Kluci ale opět celý zápas bojovali o každý balón a díky vysokému nasazení a dobré motivaci trenéra Méďi se nám podařilo dotáhnout manko z prvního poločasu a z tohoto zápasu jsme si odnesli zasloužený bod za remízu.

3. TJ Sokol Vracov - 1.NH BRNO 2 : 9 ( 1 : 5 )

Tentokrát dvouzápasová přestávka drobné občerstvení a čekal nás soupeř z vinařské oblasti. Vracov se oproti zápasu z podzimní části výrazně zlepšil a pokyny trenéra zněli jasně, je potřeba předvést minimálně stejnou bojovnost, jako v předchozích utkání. Hned v úvodu vracovský útok zakončil své první snažení úspěšně střelenou brankou. Na toto jsme sice nedokázali první tři útoky odpovědět, ale naše obrana již pak soupeři celý první poločas nic nedovolila a v útoku kraloval Dalík, který úspěšně zakončil pětkrát. Poločas tak skončil s krásným čtyřbrankovým náskokem.
V druhé půli jsme až v desáté minutě nedokázali ubránit soupeře a obdrželi jsme druhou branku. V útoku se tentokrát podělili o vstřelné góly 50:50 Dalík s Rosťou. Chlapci opět celý zápas bojovali a díky tomu jsme si odnesli z tohoto zápasu krásnou výhru

4. 1.NH BRNO - Draken Brno 6 : 2 ( 5 : 1 )

Opět jednozápasová pauza a čekal nás poslední zápas tohoto turnaje. Proti brněnskému Drakenu jsme nastoupili s cílem vyhrát, abychom mohli vyhrát i celý turnaj a to se podařilo. Kluci opět bojovali. Občas neposlouchali to co po nich trenéři chtěli, občas se nedařilo, ale i v tomto zápase předvedli obrovskou bojovnost. Od brankáře, přes obranu a celý náš útok, kdy každý dokázal dát gól. Všem patří obrovská pochvala a poděkování. I všem rodičům a příbuzným, kteří přišli fandit patří poděkování. Přejeme klukům, ať se i dál stále zlepšují

Turnaj mladších žáků
6.11.2021, Méďa  

Rozpis turnaje mladších žáků pořádáný za finanční podrpory SNH

Termín: neděle 7. listopafu 2021
Místo: Nafukovací hala 1.NH BRNO
Rozpis:

9:30 1.NH BRNO - TJ Sokol Ostopovice
10:05 TJ Sokol Vracov - Draken Brno
10:40 TJ Jiskra Humpolec - 1.NH BRNO
11:15 TJ Sokol Ostopovice - TJ Sokol Vracov
11:50 Draken Brno - TJ Jiskra Humpolec
12:25 TJ Sokol Vracov - 1.NH BRNO
13:00 TJ Sokol Ostopovice - TJ Jiskra Humpolec
13:35 1.NH BRNO - Draken Brno
14:10 TJ Jiskra Humpolec - TJ Sokol Vracov
14:45 Draken Brno - TJ Sokol Ostopovice
       
15:20 Vyhlášení výsledků turnaje mladších žáků

 

Závěr podzimní části sezóny
31.10.2021, Méďa  

Poslední hrací víkend v podzimní části

2. liga muži 1.NH BRNO - TJ Sokol Dobruška 10 : 14 ( 7 : 8 )

V posledním kole podzimu jsme v sobotu 23. října přivítali soupeře z východních Čech. Nečekalo nás jednoduché utkání, protože Dobruška patří k nejlepším družstvům v této druholigové skupině. Cíl byl jasný, získat maximální počet bodů, protože z domácích utkání jsme bodovali pouze proti Chropyni v prvním kole. Povzbuzení třemi výhrami po sobě z předcházejících venkovních utkání se nám tento cíl nezdál až tak nedosažitelný.

Do utkání jsme nastoupili pouze s mužskými složkami a ne se všemi. Dorostenci nemohli anebo nechtěli ani jeden, chyběl nám marodící druhý brankář Jirka a v útoku věčně nezvěstný Matěj. I z těchto důvodů povolal trenér Méďa posilu ze starších hráčů Čudlu, což se v průběhu zápasu bohužel moc jako posila neprojevilo. Ale jsme rádi, že přijel tým podpořit a věříme, že příště, bude-li třeba, si přiveze s sebou i skvělou střeleckou formu.

Co napsat k průběhu zápasu. Ze začátku zápasu to nevypadalo pro obrany moc dobře a během prvních šesti minut padlo dohromady 6 branek, po třech na každé straně. Zbytek celého zápasu již  ale kralovaly obrany a u Dobrušky hlavně skvěle chytající brankář, se kterým si naši útočníci celý zápas nedovedli poradit. Od 18 minuty v první půli dali pouze ke konci zápasu jeden jediný gól a za celou druhou půli pouze tři střeli dokázali dostat za záda dobrušského brankáře. Pozitivní bylo, že jsme minimalizovali technické chyby, herně se nám vcelku dařilo soupeřovu obranu zdolat, ale střelecky to byl z celého podzimu nejhorší výkon. V obraně se klukům vcelku dařilo eliminovat soupeřovu hru, za což vděčí i skvěle chytajícímu Danovi.

Sestava: Daniel Winkler, Jiří Matějka - Jakub Kratochvíl, David Bárek - Radim Rozlílek (1), Tomáš Bárek (6), Jaroslav Kilian (1), Martin Pavlok (1), Tomáš Orel (0) a "veterán" Tomáš Ulrych (1)  / trenér M.n.h. Jan Musil

Děkujeme všem divákům za podporu a těšíme se, že se s vámi a to v hojnějším počtu budeme nadále potkávat v krásném řečkovickém areálu, kde budeme působit i celou zimu. V pátek jsme již druhou sezónu postavili nafukovací halu a pevně věříme, že v letošní sezóně ji narozdíl od té loňské i budeme moci využívat. Sledujte stránky, kde se dozvíte, co vše vás tu bude v průběhu následujíchc 5-ti měsíců čekat.

dorostenci 1.NH BRNO - SK Autonot Jihlava 21 : 27 ( 13 : 14 )

V neděli 24. října si zahráli svůj poslední zápas podzimu i naši dorostenci. Ani ti však neslavili úspěch a nezískali žádný bod. Bilance trenéra Médi tak skončila po víkendu 0:2 pro družstva soupeřů.

Pozitivní bylo, že jsme s Jihlavou dokázali až do 14. minuty druhé půli držet krok. Teprve tady nám nějak došly síly a soupeř s přehledem kontroloval konec zápasu. Nejvíce se v útoku prosazoval Dan, který však patří ještě celou tuto sezónu do starších žáků a měl za sebou dnes již jedno celé odehráné utkání za svou kategorii. Do útočné party tak doplnil Vojtu a Dominika, ale z těchto třech byl suveréně nejlepší. V zadních řadách nám opět chyběl Mirek v bráně, ikdyž utkání proti starším žákům již odchytal, ale protože měl sundanou sádru z ruky teprve třetí den, nechtěl ho Méďa do brány pustit. Opět tedy nastoupil neohroženě Jirka. Musíme mu být vděční, protože obrana jakoby celý zápas nebyla na hřišti. Jediný, komu se trochu dařilo byl Petr, ale jak se snažil hasit průšvihy ostatních a někdy zbytečně, tak poté chyběl na svém postu, což je i důsledek toho, že celý týden chyběl na tréninku. Celá obrana tak nechávala soupeři moc prostoru a ten to povětšinou úspěšně využil.

Průběh celého zápasu odráží přístup kluků k tréninkovým jednotkám, docházka je malá, kluci se téměř nesejdou na hřišti, což se pak projevuje na nesehranosti v zápasech a vytváření mnoha zbytečných chyb.

I tady bychom chtěli poděkovat všem fanouškům za podporu.

Sestava: Jiří Kuchovský - Petr Císař, Daniel Hanuška, starší žáci Matěj Kolísek a Vít Obdržálek - Vojtěch Musil (5), Dominik Pernica (4) a starší žák Daniel Doležal (12) /  trenér M.n.h. Jan Musil

"Dvojkolo" mladších žáků
19.10.2021, Radim  

TJ Jiskra Humpolec - 1.NH BRNO 10 : 9 ( 4 : 5 )
TJ Sokol Ostopovice - 1.NH BRNO 11 : 12 ( 7 : 7 )

O víkendu 9.–10. října měli mladší žáci své další zápasy sezóny. Naše soupiska byla obohacena o dalšího hráče, a tudíž nás již nebylo 7 ale 8. V sobotu chlapce čekal zápas v Humpolci, kde bohužel povrch hřiště nebyl ke sportu úplně vhodný, ale kluci se s tím statečně poprali. V první polovině 1. poločasu nás soupeř poměrně drtil a chlapci v útoku bohužel nebyli téměř schopní dát vysokému brankáři branku. To se však změnilo v 19 minutě kdy naši chlapci dokázali dokonce poločas otočit v náš prospěch. Ve druhém poločase to byl boj, který bohužel skončil naší porážkou 9:10, i přes to jsme viděli pěkný bojovný výkon.

Nedělní zápas v Ostopovicích byl velice podobný tomu sobotnímu s tím rozdílem, že nám již neutekl začátek zápasu a téměř celý zápas se tahal o jednu bránu. Viděli jsme oba poločasy krásnou a vyrovnanou házenou plnou emocí a bojovnosti. V závěrečné minutě, kdy trenéři byli nervově již na pokraji sil, přišla ztráta, která nás mohla připravit o vítězství, to se naštěstí nestalo a mohli jsme oslavovat naši první výhru 12:11.

Když bych pak shrnul oba zápasy, tak jsme viděli nespočet excelentních zákroků našeho brankáře Štěpána, mnoho pěkných akcí a střel našeho útoku a samozřejmě i velké množství skvěle vynesených a vybojovaných míčů naší obranné řady.

Sestava: Štěpán Konečný - David Gazda (K), Rostislav Novotný (2), Radim Dokoupil, Lukáš Kandus - Dalibor Doležal (17), Antonín Horák (2), Matyáš Kandus (1) / trenérské duo Radim Rozlílek a Martin Pavlok

Tři kola bez ztráty bodu
18.10.2021, Méďa  

TJ Pustějov - 1.NH BRNO 11 : 15 ( 4 : 6 )

V neděli naše muže čekalo další venovní utkání. Ráno jsme vyrazili na sever Moravy s jasným cílem sebrat domácímů Pustějovu všechny body.
Cíl se podařilo splnit a po náročném utkání jsme se radovali z krásné výhry.

Zápas nebyl jednoduchý. Pustějov má udělenou výjimku a zápas se odehrál na nepatrně kratším, ale výrazně užším hřišti než dovolují pravidla národní házené. Pro obranu to možná byla malá výhoda ale pro náš útok to znamenalo omezení ve stylu hry, na který jsme zvyklí. Naštěstí se s tím ale dokázali poprat na výbornou. Jednak jsme v tomto utkání měli nejméně technických chyb z celého podzimu a většina střel, která neskončíla v brance soupeře byla doprovázena fauly soupeře a tím pádem odměněna trestnými nebo pokutovými hody. Co musím vytknout, tak opět jsme hned první pokutový hod v podání Tomáše Bárka nedali, ale u dalších dvou trenér Méďa zariskoval a když se na hod nikdo necítil, povolal z lavičky dlouho nehrajícího Tomáše Orla. Rozhodnutí to naštěstí bylo správné, jednak si Oja věřil a u obou pokutových hodů, pokaždé proti jinému brankáři soupeře, se nemýlil.

V naší bráně opět kraloval náš Dan a díky tomu, že předvedl nemálo krásných zákroků a svým asi letos nejlepším výkonem, kdy jeho úspěšnost byla téměř 64%, za což musí poděkovat i skvěle hrající obranné trojicí Kuba, David a Jonáš, měl velký podíl natom, že jsme obdrželi pouze 11 branek.

Také by byla chyba nepochválit celý mančaft, protože konečně předvedli disciplinovaný výkon, až na drobounké zaváhání v nejvíce stresových situacích. Díky tomu jsme si vytvářeli postupný náskok i přes tvrdší průběh utkání ze strany soupeře, který ale narozdíl od nás své nervy na uzdě neudržel. O to víc naši chlapci dokázali ustát nelehké herní situace. I v tomto zápase se ke konci zápasu dostali na hřiště i naši dorostenci.

Všem děkuji za předvedený výkon a jak jsem již psal v minulém článku, všichni se těšíme a pevně věříme, že nadcházející víkend přinese další body pro naše družstva, tentokrát z domácího prostředí.

Tímto zveme všechny naše fanoušky do krásného řečkovického areálu jak v sobotu tak i v neděli.

Sestava: Daniel Winkler, Jiří Matějka - Jakub Kratochvíl, David Bárek, Jonáš Míček, dorostenci Jiří Kuchovský a ze střídačky podporující Daniel Hanuška - Radim Rozlílek (0), Tomáš Bárek (6), Jaroslav Kilian (4), Martin Pavlok (3), Tomáš Orel (2), dorostenci Vojtěch Musil (0) a Dominik Pernica (0) / trenér M.n.h. Jan Musil

Ligové "dvojkolo"
15.10.2021, Méďa  

   V uplynulém víkendu naše ligové muže čekali dva zápasy. Mužům se povedlo získat plný počet bodů. Pojďme se podívat na jednotlivá utkání

TJ Jiskra Humpolec - 1.NH BRNO 18 : 23 ( 10 : 11 )

V sobotu 9. října vyrazili naši muži nejprve na Vysočinu a po zápase našeho nejmladšího družstva se utkali s místním Humpolcem. Věděli jsme, že to nebude jednoduchý zápas, protože v Humpolci moc družstev nevyhrává a většinou si domácí pohlídají zisk bodů. Čekalo nás tam klasické počasí na Vysočině, bylo chladno a celé brankoviště na jedné straně pokryté klouzavým mechem. Připomínky ke kvalitě hřiště byly marné a tak jsme se pustili do boje o body. Začínali jsme s obranou na né přiliš přívětivé straně hřiště a celý poločas jsme měli problém se přizpůsobit povrchu. Naštěstí se dařilo asi poprvé v podzimní části soutěže našemu útoku a tak vyplynul poločasový výsledek jednobrankovým vedením našich mužů.
Do druhé půli jsme šli s jasnými instrukcemi udržet vedení a toto se nám v podstatě dařilo téměř celý zápas plnit. Ikdyž utkání to bylo vyrovnané a až v posledních deseti minutách se nám podařilo zvýšit náskok a tak jsme na posledních 7 minut mohli pustit na hřiště i střídačku až na Dominika, který si bohužel vzal nesprávné obutí.
Co vytknout v tomto zápase hráčům? Velký problém nám dělala velmi tvrdá hra soupeře, časté přerušování v prostřední třetině a několik rozehrávek jsme díky důsledné hře soupeře nedokázali správně provézt a zbytečně jsme ztráceli balóny. Je ale potřeba pochválit všechny za velikou bojovnost, kterou předváděli v celém zápase i přes několik chyb. Nevzdávali se při žádném boji o balón a díky tomu se jich několik podařilo soupeři vzít. V druhé půli se navíc museli ve svých hlavách vypořádat s velmi nepřátelskou a útočnou atmosférou místních fanoušků, kdy při oddychovém čase trenéra Méďi nám místní fanoušci přišli nadávat až skoro na hřiště, ale i s tím jsme se vypořádali a tak jsme byli všichni nadšení, že jsme si odvezli z Humpolce dva body za krásnou výhru.

Sobotní sestava: Daniel Winkler, Jiří Matějka - Jakub Kratochvíl, David Bárek, Jonáš Míček, dorostenci Jiří Kuchovský a Daniel Hanuška - Radim Rozlílek (4), Tomáš Bárek (12), Jaroslav Kilian (7), Martin Pavlok (0), dorostenci Vojtěch Musil (0) a Dominik Pernica (0) / trenér M.n.h. Jan Musil

TJ Sokol Ostopovice - 1.NH BRNO 21 : 24 ( 9 : 12 )

v neděli nás čekal druhý zápas a opět na hřišti soupeře, tentokrát v nedalekých Ostopovicích, kde něco málo přes dva roky působil Méďa jako hráč a trenér. Čekalo nás opět nelehké utkání, ale cíl byl jasný - opět posbírat maximum bodů. I tady předcházel ligovému utkání zápas našich mladších žáků a i tady jsme díky tomu měli své fanoušky.

Zápas začal pro nás podobně jako v Humpolci a od začátku jsme si drželi vedení, které jsme celý zápas nepustily. V zadních řadách nám dělal problém rychlý přechod útočné hry Ostopovických útočníků, ale už v první půli jsme si dokázali postupně vybojovat tříbrankové vedení, také díky několika pěkným brankářským zákrokům našeho Dana. Naše útočné trio Radim, Tomáš a Martin vcelku úspěšně zakončovali svou útočnou hru vstřelenou brankou a obraně se také povedlo několik pěkných akcí.
Do druhé půli jsme tak měli trochu lepší start něž v sobotním utkání. Bohužel nás však během tohoto poločasu postihla dvě nezaviněná zranění, jak soupeřového útočníka tak pak i našeho Martina, který už pak do zápasu bohužel nemohl zasáhnout. I díky tomu byla chvíli bouřlivější atmoséra v publiku a mezi hráči. I pan rozhodčí (dle mého názoru zbytečně, ale právo na to má) si musel povolat domácího pořadatele, ale vše dobře dopadlo. a podobně jako v sobotním zápase tak i v tomto se dostala ke konci na hřiště střídačka, jen možná o chvíli dříve než proti Humpolci a ani nám již nevadilo, že díky tomu zkoridoval soupeř celkový výsledek utkání. Cílem ale je, aby si všichni mohli v každém zápase zahrát a trenér Méďa je rád, že se to oba dva dny povedlo.

Dovolte mi ještě poděkovat všem divákům za bouřlivou atmosféru, kterou po celé utkání vytvořili. Hlavně nasim nejmladším hráčům, kteří nám fandily a i jejich rodičům, kterých se nemálo připojilo.

Nedělní sestava: Daniel Winkler, Jiří Matějka - Jakub Kratochvíl, David Bárek, Jonáš Míček, dorostenci Jiří Kuchovský a Daniel Hanuška - Radim Rozlílek (3), Tomáš Bárek (14), Jaroslav Kilian (4), Martin Pavlok (3) a dorostenec Vojtěch Musil (0) / trenér M.n.h. Jan Musil

Nyní čeká naši mládež volný víkend a naši muži navštíví v neděli opět hřiště soupeře, tentokrát vyrazíme více na sever a to do Pustějova.
Na domácím hřišti ukončíme letošní podzimní část soutěže předposlední říjnový víkend. V sobotu nejprve naši nejmladší přivítají Vracov a pak naši ligoví muži Dobrušku, která patří k těm těžším soupeřům. V neděli pak naše mládež přivíta v dopopledních hodinách soupeře z Jihlavy. Budeme rádi, když přivítáme co nejvíce fanoušků. Bufet s drobným občerstvením vám bude plně k dispozici.

Další domácí prohra
6.10.2021, Méďa  

1.NH BRNO - KNH Moravská Slávia Brno  17 : 22 ( 9 : 9 )

V neděli jsme se znovu ocitli v krásném areálu brněnských Řečkovic a opět proti rivalovi z Brna, tentokrát Moravské Slávii. Bohužel jsme již podruhé doma nedokázali uhrát ani bod.

Co k zápasu dodat. Chybí nám na hřišti více disciplíny a stejně jako proti Vítkovicím jsme se nedokázali prosadit střelecky. Jarek si bohužel neúspěšně zopakoval pokutový hod z minulého týdne a ani ostatním útočníkům se moc nedařilo. První poločas naše útočná hra zas tak špatná nebyla, ale bohužel v obraně nám dělal problémy jediný útočník, kdy ho sice dobře přerušoval ve hře na středu hrající David, ale náš soupeř toto pak dokázal využít k rozehrávce trestných hodů, se kterou si většinou naše obrana nedokázala poradit a buď skončila vstřelenou brankou za zády našeho Dana nebo dalším trestným hodem, tentokrát však z lepší pozice, kde se většinou soupeř již nemýlil. Do druhého poločasu jsme nastoupili s vyrovnaným skóre a odhodláním obrátit zápas v náš prospěch. To se ale od začátku nedařilo. Útok kromě střední třetiny druhé půli nebyl schopný zakončit úspěšnou střelbou a naše obrana dokázala eliminovat sotva polovinu akcí Moravské Slávie. V poslední pětiminutovce, kdy už nebylo moc šancí obrátit vývoj zápasu, pustil trenér Méďa na hřiště celou střídačku a tak se do zápasu dostalo všech 15 hráčů ze soupisky, včetně našich dorostenců.

Teď čekají naše ligové družstvo dva víkendy mimo naši domácí půdu a doma přivítáme až v neděli 23. října dalšího těžkého soupeře, tentokrát z východních Čech Dobrušku. Budeme se těšit, že nás přijdete podpořit a pevně věříme v bodový zisk.

Děkujeme všem fanouškům za podporu.

Sestava: Daniel Winkler, Jiří Matějka - Jakub Kratochvíl, David Bárek, Lukáš Zavřel, Jonáš Míček a dorostenci Petr Císař, Daniel Hanuška a Jiří Kuchovský - Tomáš Bárek (3), Radim Rozlílek (3), Jaroslav Kilián (5), Martin Pavlok (5), Matěj Písařík (0) a dorostenec Vojtěch Musil (1) / trenér M.n.h. Jan Musil

Turnaj dorostenců v Jihlavě
4.10.2021, Méďa  

1. vložený turnaj dorostenců v Jihlavě

Za sychravého počasí jsme s dorostenci vyrazili v sobotu ráno na vložený turnaj do Jihlavy. Jihomoravská oblastní komise se v letošním soutěžním ročníku rozhodla doplnit dlouhodobou soutěž vloženými turnaji, protože jsou přihlášená pouze 4 družstva, z toho dvě z Drakenu Brno, jejichž trenér postavil do soutěže jedno družstvo převážně ze starších žáků.

Bohužel trenéři měli pouze sedm chlapců, jako minulý týden na turnaji starších žáků, ale i tak jsme byli připravení jet si pro maximální bodový zisk. V Jihlavě nás čekalo po ránu standartní počasí na vysočině - žádné teplo, pod mrakem. Bohužel jak jsme zjistili hned po ránu a naši chlapci nás intenzivně přesvědčovali celý turnaj, trenéři byli jediní, kdo chtěli vyhrávat. Trenér Méďa měl mít k sobě dva mladé asistenty - Radima a Martina, ale jednoho jsme museli propustit z trenérské funkce a předat ho rozhodcovskému duu, Martin oblékl pro hráče neoblíbený dres a do ruky dostal zápisník a píšťálku.

Pojďme ale k jednotlivým zápasům vloženého turnaje:

Draken Brno "B" - 1.NH BRNO 8 : 12 ( 6 : 6 )

Turnaj jsme zahájili papírově nejhlehčím zápasem. Proti drakenským starším žákům. Naše sedmička nás však většinu zápasu intenzivně přesvědčovala o tom, že i starší žáci mohou být por náše dorostence veliký problém. Jestli byli chlapci po ránu rozespalí, nemohli se rozhýbat nebo se jim prostě jen nechtělo, to se asi už nikdy nedozvíme. Každopádně bylo hned od začátku vidět, že nám chybí kvalitní tréninková příprava, protože většinu tréninků chodí ani ne polovina družstva a jsou i jedinci, kteří trenéři potkají na tréninku sporadicky. Kromě přemotivované dvojice Vojta v útoku a Petr na obraně to nevypadalo moc slavně a až do 17 minuty druhého poločasu jsme nedokázali odskočit na více než o jednu branku. Navíc nám chyběl do brány Mirek, kterému minulý týden na turnaji zlomily prst na ruce. Brány se ujal již dřívě chytající Jirka a vypadalo to, že to bude jedno velké trápení. Naštěstí se koncem zápasu dostal do formy a i přes to, že v bráně dlouho nestál, tak celkově obdržených 8 branek nám bohatě stačilo na konečné vítězství 12:8. Hodně tomu také pomohlo, že Vojta v druhé polovině druhého poločasu seštěloval střeleckou mušku a z 12 daných branek bylo zásluhou 10 přípsáno jeho úspěšné střelbě. Ovšem těch zbytečných střel stálo mnoho nervů trenérskou dvojici Méďu s Radimem. Ale buďme rádi za tyto body.

Draken Brno "A" - 1.NH BRNO 16 : 11 ( 8 : 5 )

Hned po zápase s Béčkem nás čekalo drakenské Áčko. Výhodou pro nás bylo, že v ne příliš příznivém počasí jsme nastoupily zahřátí proti ztuhlému soupeři a tak narozdíl od klání na Kraví hoře to až do 15 minuty prvního poločasu vypadalo, že bychom mohi nějaký bodík urvat i proti Áčku. Pokud porovnáme naši hru z prvního zápasu, tak kluci jak kdyby se mezi zápasy vyměnily a my tam měli úplně jiné družstvo. Bohužel jak se náš soupeř dostal do herního tempa, ukázal nám, že je jednoznačně v lepší formě a do konce poločasu si dokzázal v posledních pěti minutách vytvořit tříbrankový náskok. V druhé půli nás již téměř k ničemu nepustily a ikdyž Jirka v bráně předvávěl neuvěřitelné zákroky, kdy v jednom útoku zlikvidoval od všech třech útočníků soupeře všechny tři střely téměř z volných pozic, v obraně se snažil na bekovi čarovat ne špatně hrající Petr, ale chyběli mu tam další obránci. Jirku hrajícího na krajním halvovi nahradil ze starších žáků Vítek a ikdyž nehrál špatně a zaslouží si také pochvalu, tak mu proti starším a vyspělějším klukům chyběli kila a zkušenosti a také nehrál na svém postu. V útoku se střelecky aspoň jednou prosadily všichni tři chlapci, ale většinu úspěšných střel měl opět na svém kontě připsaný Vojta (9). Je škoda, že nás v tomto zápase provázelo mnoho technických chyb od všech hráčů z naší útočné trojice a nepodařených střel, někdy spíše zahozených z nesmyslných postů. Nebýt tohoto mohli jsme více potrápit našeho soupeře.

1.NH BRNO - SK Autonot Jihlava 8 : 20 ( 4 : 8 )

Poslední zápas na turnaji nás čekala domácí Jihlava. Zápas jsme zahájily skvěle, hlavně v zadních řadách a ve 14. minutě jsme vedli 4:2, zbytek prvního poločasu jsme už ale nebyli schopni zakončit střelbu úspěšně a v zadních řadách jsme naopak už nedokázali ničemu zabránit, ale i tak nevypadal poločasový výsledek úplně ztraceně. V druhé půli ale už naši ani ve předu ani v zadu nic nepředvedli a přibližně v 3. minutě druhé půlky se zranil Vojta, kdy, při střelbě s pádem dopadl na soupeřovo koleno a musel zbytek druhého poločasu zůstat na střídačce. Hochům nezbylo nic jiného, než zůstat v útoku ve dvou. Po necelých pěti minutách to již trenér Méďa nevydržel a vznesl kritiku k jihlavskému trenérovi, jestli za stavu téměř o deset branek je nutné pokračovat v jejich agresivní hře a musíme Jihlavě poděkovat, že stáhla jednoho svého obránce. To již ale na výsledku nic nezměnilo, protože již celou druhou půli naše obranná formace nedokázala soupeři téměř v ničem zabránit a tak skončil pro naše kluky zápas nepříliš lichotivým výsledkem.

Sestava: Jiří Kuchovský - Petr Císař, Daniel Hanuška a starší žák Vít Obdržálek - Vojtěch Musil (22), Dominik Pernica (7), Lukáš Brach (2) / trenér M.n.h. Jan Musil s asistentem Radimem Rozlílkem

Turnaj na NHčku
28.9.2021, Radim  

1. volžený turnaj starších žáků na hřišti 1.NH BRNO

V sobotu 25.9 se u nás na hřišti 1.NH BRNO odehrál turnaj starších žáků. Naše družstvo starších žáků odehrálo 4 zápasy, přičemž získalo krásných 7 bodů. První a druhý zápas suverénně porazili soupeře o několik branek a nebyla žádná nouze o možné ztrátě bodů. Třetí zápas byl od první minuty vyrovnaný a naneštěstí náš útok v druhém poločase měl výpadek, který zapříčinil, že zápas skončil pouze těžce vybojovanou remízou. Poslední zápas byl v prvním poločase opět vyrovnaný, ale chlapci se poučili z předchozího zapasu a v druhém poločase dokázali vytvořit náskok a udržet jej až dokonce zápasu a bezpečně zvítězit. Celý tým převedl skvělý výkon a bojovný výkon, i přes to bych rád vyzdvihl perfektní výkon naše brankáře Mirka, který téměř celý turnaj odehrál se zlomenými prsty. Přejeme mu brzké uzdravení!

Výsledky turnaje:

628M     1. NH BRNO - Draken Brno "B" 10 : 4  ( 5 : 2 )
603     Sokol Ostopovice Draken Brno "A" 8 : 14   ( 3 : 5 )
604     SK Autonot Jihlava - 1. NH BRNO 5 : 20  ( 3 : 10 )
628M     Draken Brno "B" - Sokol Ostopovice 12 : 18  ( 7 : 11 )
605     Draken Brno "A" - SK Autonot Jihlava 18 : 10  ( 9 : 6 )
606     Sokol Ostopovice - 1. NH BRNO 10 : 10  ( 4 : 5 )
629M     Draken Brno "B" - SK Autonot Jihlava 10 : 14  ( 4 : 7 )
607     1. NH BRNO - Draken Brno "A" 11 : 8  ( 5 : 4 )
608     SK Autonot Jihlava - Sokol Ostopovice 12 : 19  ( 6 : 7 )
630M     Draken Brno "A" - Draken Brno "B" 15 : 13  ( 9 : 5 )

Sestava: Miroslav Hájek – Vít Obdržálek, mladší žáci David Gazda a Rostislav Novotný – Daniel Doležal (20), Gabriel Belza (29) a náš nejmladší hráč Dalibor Doležal (3) / trenérská dvojice Radim Rozlílek a Martin Pavlok

Premiéra mladších žáků
28.9.2021, Radim  

Draken Brno - 1.NH BRNO 13 : 6 ( 8 : 3 )

Ve čtvrtek 23. 9. mělo družstvo mladších žáků po třech letech svou premiéru. Soupisku tvořilo sedm statečných, přičemž se skládala ze zkušenějších kluků a zároveň i z kluků, kteří odehráli své první utkání v národní házené. Kapitánem družstva byl David Gazda, který byl zvolen svými spoluhráči a dokázal vést své mužstvo po celý zápas bravurně. Prioritou utkání nebylo protentokrát zvítězit, ale užít si jej a výhra byla v tomto případě až druhořadý cíl. Už od první minuty naši kluci bojovali o každý míč a sázeli střelu za střelou. Na konci utkaní jsme díky této taktice nastříleli krásných 6 branek na kterých se účastnili všichni naši útočnici.

Sestava: Štěpán Konečný - David Gazda (K), Rostislav Novotný, Radim Dokoupil - Dalibor Doležal (4), Antonín Horák (1), Matyáš Kandus (1) / trenérské duo Radim Rozlílek a Martin Pavlok

NHčko vs. Vítkovice
27.9.2021, Méďa  

1.NH BRNO - SSK Vítkovice   12 : 15 ( 6 : 7 )

V neděli muži přivítali v našem areálu dalšího druholigového soupeře, tentokrát ostravské SSK Vítkovice. To, že to nebude lehký soupeř jsme věděli, ale cíl byl jasný, neztratit doma body. To se bohužel nepodařilo a z tohoto utkání jsme odešli bez bodového zisku.

Nejprve k obranné hře. Přes trošku nervóznější začátek obranného tria Kuba, David a Lukáš s Danem kryjícím jim záda byl jinak průběh zápasu slušný. I přes chyby a nedůslednost v plnění pokynů trenéra Méďi soupeři naše obrana moc nedovolila a když už něco prošlo, tak Dan v bráně zasáhl nějakým pěkným zákrokem a více jak polovinu střel nepustil za svá záda.

Horší to bylo v našich předních řadách. Tam nejen že lehce zaostávala herní část za pokyny trenéra, ale střelba se nikomu ze čtveřice Papi, Radim, Jarek ani Tom nedařila. Největší slabinou byly nepromněněné trestné hody a bohužel v závěru i Jarkem neproměněný pokutový hod.

Musíme uznat, že soupeř přijel lépe připravený na zápas a na hřišti se mu dařilo lépe než našim chlapcům. Jediné co mi vadilo, tak bylo jejich nevhodné chování a zesměšňování herního výkonu soupeře, za což od pana rozhodčího Šimánka obdrželi i dvě žluté karty za nesportovní chování.

Snad se ze zápasu poučíme do budoucna a příští zápas bude pro nás již lepší. Tímto si dovolujeme pozvat všechny fanoušky národní házené opět na naše domácí hřiště, ve stejný čas a to v neděli 3. října od 14 hodin, kdy přivítáme dalšího brněnského rivala Moravskou Slávii.

Sestava: Daniel Winkler, Jiří Matějka - Jakub Kratochvíl, David Bárek, Lukáš Zavřel / na sřídačce připravení Jonáš Míček a dorostenec Jiří Kuchovský - Tomáš Bárek (?), Jaroslav Kilián (?), Martin Pavlok (?), Radim Rozlílek (?) / na střídačce připravení Matěj Písařík (0) a dorostenec Vojtěch Musil (0) / trenér M.n.h. Jan Musil s asistentem M.n.h. Zdeňkem Filípkem

Drakenský soupeř
16.9.2021, Méďa  

Víkend na Kraví hoře

V neděli 12. září jsme pokračovali v druholigovém zápolení této sezóny, tentokrát u našeho brněnského rivala Drakenu Brno a také jsme zahájily mládežnickou soutěž proti stejnému soupeři, to vše na jeho domácí půdě v krásném areálu Kraví hory. A teď popořadě ...

Starší žáci: Draken Brno „A“ – 1.NH BRNO   11 : 12 ( 3 : 8 )

První nastoupili ke svému letošnímu zápasu starší žáci proti Drakenu „A“. Všechny nás překvapil první poločas a zdálo se po odehraném prvním poločase, dle výsledku 3:8 pro naše kluky, že bodový zisk nebude až takový problém. Mirek v bráně předváděl neuvěřitelné zákroky. Obrana se dvěma mladšími žáky na zálohách a Matějem na bekovi, který normálně hrává záložníka, také nehrála úplně nejhůř. O poločase jsme upozornily kluky, že druhá půle rovná se nový začátek a ať nic nepodcení. Možná tato informace způsobila úplný výpadek našeho útoku, který hrál ve dvou, doplněný „přípravkovým“ třetím Dalíkem. Střelba se jim přestala dařit a drakenskému útoku se postupně dařilo snižovat náš náskok z první půle. Nepomohl ani oddechový čas našich trenérů a snaha kluky uklidnit a přivézt je ke hře z první půle. Obrana sice i v druhém poločase úspěšně odevzdávala balóny našemu útoku, kdy opět kraloval Mirek v naší bráně, ale na soupeře to nestačilo a necelé 4 minuty před koncem zápasu se Draken dostal do jednobrankového vedení. Poslední minuty zápasu probíhali v doprovodu spousty ztracených balónů ať už nepovedenou střelbou či technickými chybami na obou stranách. Jenže naši kluci to nevzdávali, i když občas to tak vypadalo, nejvíce asi i Gábiho, který se po každé chybě chytal za hlavu. V posledních třech našich útokách ale nastal neuvěřitelný zvrat. Nejprve ze hry srovnal Dan. Poté soupeř ztratil balón zbrklou střelbou, což jsme mu sportovně vrátily. Zbývalo dvacet sekund do konce, soupeř ztratil balón špatným výhozem brankáře a my jsme si vybojovali asi metr od brankoviště trestný hod. Pan rozhodčí ukončil utkání a střelby trestného hodu se i přes úplně jiné instrukce náhradního trenéra „Médi“ (zaskočil posledních deset minut, aby se kluci mohli připravit na ligové utkání) ujal Gábin. Je skvělé, že se nemýlil a úspěšně trestný hod proměnil v jednobrankové vítězství našich žáků 11:12. Kluci měli velikou radost a my jsme zahájily nedělní klání prvními dvěma body a starší žáci tím pádem prvními dvěma body v této sezóně. GRATULUJEME

Sestava: Miroslav Hájek – Matěj Kolísek, mladší žáci David Gazda, Štěpán Konečný a Rostislav Novotný – Daniel Doležal (3), Gabriel Belza (7), Antonín Horák (0) a náš nejmladší hráč Dalibor Doležal (2) / trenérská dvojice Radim Rozlílek a Martin Pavlok

2. liga muži B: Draken Brno – 1.NH BRNO   14 : 14 ( 10 : 7 )

 Do svého letošního druhého utkání nastoupili muži posílení o 4 v minulém kole nehrající hráče a trenér Méďa musel vybírat, kdo bude do zápasu puštěn a kdo ne. Dorostenci se sami dohodli a z pěti přítomných, ale pouze čtyřech majících možnost usednout na ligovou střídačku si sami vybrali, který tu čest mít nebude, a tak mimo hru zůstal Jirka Kuchovský. Cíl byl jasný, dojít si pro další dva body. Hned úvod utkání nás všechny zaskočil. Danovi se nedařilo si v bráně šáhnout na balón a z prvních 8 útoků proti nám se domácím sedmkrát podařilo střelecky prosadit. Pak se naší obraně podařilo tuto tragickou bilanci zastavit a dlouhých 15 minut nedovolila obrana s brankářem soupeři jediné úspěšné zakončení střelby. V posledních 6 minutách jsme obdrželi další tři branky a v poločase tak na ceduli svítil údaj 10:7 pro domácí Draken. Jak napovídá skóre, bohužel celé utkání se náš útok trápil, nedařilo se mu prosadit, herně a když už herně, tak se nedařilo zakončit úspěšnou střelbou. Jak jsem již napověděl, tak ani druhý poločas se útoku nedařilo, byť za sebou měli v druhé půli úplně jinou obranu. Sice v útoku trávily více čaasu než v první půli, ale to spíše proto, že si nedokázali poradit se soupeřovou obranou. Nutné je ale pochválit je, že zbrkle nevraceli neúspěšnou hrou mnoho míčů a tak se v druhém poločase celá hra, včetně té soupeřové, zpomalila. Možná i proto, že naše obrana drakenský útok k moc úspěšným zakončením nepustila a tak se i soupeř snažil šetřit minutky svého vedení. Zhruba v polovině druhého poločasu jsme se dotáhli na jednobrankové manko, o které nás ale soupeř za zhruba 5 minut opět připravil. To však bylo poslední úspěšné drakenské zakončení a necelých posledních deset minut zápasu již patřil plně naší obraně a útoku se podařilo dvoubrankové manko dotáhnout k pro nás po asi třech letech bodovému zisku z drakenského hřiště za vydřenou remízu 14:14. vzhledem k vývoji zápasu se tentokrát nedostali na hřiště žádní dorostenci a ani náš prvním rokem hrající za muže druhý brankář Jirka.

Sestava: Daniel Winkler, Jiří Matějka – Jakub Kratochvíl, David Bárek, Lukáš Zavřel, Jonáš Míček, dorostenci Petr Císař a Daniel Hanuška – Radim Rozlílek (2), Jaroslav Kilián (7), Martin Pavlok (2), Tomáš Bárek (3), Matěj Písařík (0), dorostenci Vojtěch Musil (0) a Dominik Pernica (0) / trenér M.n.h. Jan Musil

Dorostenci: Draken Brno „A“ – 1.NH BRNO   22 : 13 ( 11 : 5 )

Poté přišla pauza pro našed družstva, protože na Kraví hoře nastoupily ke svému utkání drakenské ligové ženy. A přišla chvíle a premiéra i pro naše dorostenecké družstvo. Pod vedením trenéra Médi a za asistence Papiho a Radima. No tady asi musí přijít malinká oprava, protože jak napovídá výsledek, tak dorostenci se rozhodli pojmout utkání po svém, nedbali vůbec žádné pokyny trenérů. Když už náhodou a nutno bohužel podotknout opravdu zcela výjimečně poslechli rady trenérů, tak se jim zase nedařila střelba v útoku, s naší obranou si soupeř dělal absolutně, co chtěl. Jediné malé vyzdvihnutí z obraných řad patří brankáři Mirkovi, který dokázal vytáhnout několik nádherných brankářských zákroků.

Smůla ještě byla, že Dominik si začátkem druhého poločasu vyvrknul kontník a tím pro něho tento den skončil, museli jsme ho předat rodičům, kteří s ním odjeli do nemocnice. Vojta sice vstřelil 12 branek, ale když se podívám na trenérskou statistiku, tak jeho úspěšnost střelby nedosáhla ani 25%, což je pro družstvo veliké oslabení.

Dorostenci bohužel zahájily sezónu vysokou prohrou.

Sestava: Miroslav Hájek – Petr Císař, Daniel Hanuška, Jiří Kuchovský a starší žák Matěj Kolísek – Vojtěch Musil (12), Dominik Pernica (0), Lukáš Brach (0), starší žáci Daniel Doležal (1) a Gabriel Belza (0) / trenér M.n.h. Jan Musil s dvěma asistenty Radimem Rozlílkem a Martinem Pavlokem

Starší žáci: Draken Brno „B“ – 1.NH BRNO   9 : 14 ( 4 : 8 ) {MIMO SOUTĚŽ}

Ke svému druhému nedělnímu utkání nastoupili starší žáci proti drakenskému „Béčku“, které pro tuto sezónu hrají mimo soutěž s nějakým tím hráčem hrajícím prvním rokem za dorost, což naše oblastní pravidla umožňují, jen toto družstvo není počítáno do oficiální tabulky soutěže JMO.

Začátek probíhal podobně jako první utkání, ne tak jednoznačně, ale od začátku jsme se ujali vedení a od druhé poloviny prvního poločasu, hlavně zásluhou výborně chytajícího Mirka se zastavilo soupeřovo skóre na 4 brankách. Útoku se také nedařilo úplně špatně, byť měli kluci proti sobě větší obranu, než v prvním zápase. V jednadvacáté minutě prvního poločasu svítilo na světelné tabuli 4:8 pro naše mladé kluky a to se již do konce poločasu nezměnilo. Nutno také podotknout, že Dan s Gábinem hráli již třetí zápas, z toho tento hned po tom dorosteneckém a tak se již trochu projevila únava. O poločase jsme opět poučily chlapce, že zápas poločasem nekončí a i oni, poučeni z toho prvního zápasu dokázali i v druhém poločase udržet tempo z první půlky a zápas jsme dotáhli do vítězného konce 9:14. V obraně je nutné pochválit naše nejmladší hráče, Davida na jedné záloze a pravidelně se střídajícího Rosťu se Štěpánem, na kterých je vidět pomalé zlepšování. No a nesmíme zapomenout na Mirka v bráně, ten totiž v tomto zápase vytáhnul neuvěřitelných 23 zákroků, kterými hodně znepříjemnil domácím střelbu, kolikrát i z jistých postů. Svou zápasovou premiéru si odbyl i Tonda, který doplnil v útoku Dana s Gábinem a ke konci zápasu trenérská dvojice Papi a Radim dokonce mohli nechat zahrát společně Tondu s Dalíkem, doplněné vždy Danem nebo Gábinem. Tonda si svou premiéru odbyl se ctí, přišla i nějaká střela na bránu, sice ne úspěšná, ale ne úplně špatná.

Můžeme tedy pogratulovat našim starším žákům k plnému bodovému zisku a držíme jim palce v dalších zápasech.

Sestava: Miroslav Hájek – Matěj Kolísek, mladší žáci David Gazda, Štěpán Konečný a Rostislav Novotný – Daniel Doležal (6), Gabriel Belza (7), Antonín Horák (0) a náš nejmladší hráč Dalibor Doležal (1) / trenérská dvojice Radim Rozlílek a Martin Pavlok

 Dorostenci: Draken Brno „B“ – 1.NH BRNO   5 : 16 ( 2 : 10 )

Závěr neděle patřil dorostencům. Všichni byly rádi, že drakenské Béčko jsou v převážně starší žáci a naši dorostenci soupeři v podstatě nedali šanci, čemuž i napovídá výsledek. Do zápasu nastoupily již bez Dominika. Pro starší žáky Mirka, Dana, Gábiho a Matěje to byl tento den již čtvrtý zápas a bylo vidět, že jim schází dostatečný fyzický fond. Ale i přes to, že únava z nich jen srčela, postavili se k zápasu zodpovědně a s maximální snahou (aspoň část zápasu). Dorostenci se nenehcali zahanbit druhou porážkou a zápas vcelku bez větších problémů zakončili „povinným“ vítězstvím 5:16. Z Kraví hory si tak dorostenci odvezli aspoň dva body do dlouhodobé tabulky letošního ročníku JMO.

Sestava: Miroslav Hájek – Petr Císař, Daniel Hanuška, Jiří Kuchovský a starší žák Matěj Kolísek – Vojtěch Musil (9), Lukáš Brach (3), starší žáci Daniel Doležal (3) a Gabriel Belza (1) / trenér M.n.h. Jan Musil s dvěma asistenty Radimem Rozlílkem a Martinem Pavlokem

Moc děkujeme všem divákům, kteří nás přišli do tohoto nádherného areálu podpořit a budeme se těšit na, aspoň doufáme, velkou diváckou podporu opět na domácím hřišti a to v sobotu na turnaji starších žáků, který náš oddíl pořádá v sobotu 25. září od 9 hodin a také na ligovém utkání tentokrát proti ostravským Vítkovicím a to v neděli 26. září od 14 hodin.

1. kolo 2. ligy mužů B
8.9.2021, Méďa  

1.NH BRNO - TJ Chropyně   23 : 12 ( 11 : 8 )

V neděli 5. září zahájily novou sezónu i druhé ligy mužů. Naši muži začínali domácím zápasem pod premiérovým trenérským vedením Médi. Do našeho areálu v brněnských Řečkovicích poprvé jako ligové družstvo zavítala TJ Chropyně. Ikdyž tomu výsledek možná nenapovídá, zápas to nebyl pro naše chlapce úplně jednoduchý. Chropyňské muže jsme si oťukali na turnaji, který pořádali 14. srpna, a který završil naše letní soustředění a kde jsme je vcelku hladce porazily.

První dva útoky na obou stranách znamenaly dvoubrankové vedení soupeře. V 8. minutě se nám poprvé v zápase podařilo dostat do vedení a na ceduli se rozsvítil stav 3:2 pro naše muže. Zbytek poločasu jsme pomalu zvyšovali vedení a někdy od druhé poloviny první půlky si průběžně udržovali 2-3 brankový náskok, který nám vydržel až do konce první půlky.

Prvních 13 minut druhého poločasu přinesl pouze dva vstřelené góly na obu stranách. Našim útočníkům se nedařila střelba, ale naštěstí ani soupeř nebyl o moc úspěšnější. Naše obranná řada, bohužel bez nemocného Kuby i přes mnoho chyb, nejvíce asi Lukáše, kterému post beka nesedl, moc gólů nedostávala, což ale bylo dáno i sbrklostí soupeře, kterému chybělo trenérské vedení a tak i přes naše četné chyby v útoku - v první půlce hodně technických a v druhé půli prozměnu střeleckých se v posledních deseti minutách dostali do hry i naši 4 dorostenci a krásným výsledkem 9-ti brankového rozdílu pro nás první zápas této sezóny skončil vítězně. Pozitivní také je, že každý útočník se dokázal prosadit střelecky, nejlépe zápas vyšel Jarkovi s 12 úspěšnými střelamia svou první ligovou branku vstřelil i dorostenecký Dominik. Naopak negativně bych zhodnotil slabší poslušnost trenérských pokynů celého družstva a slabou úspěšnost střelby všech útočníků (žádnému se nepodařilo proměnit více jak 50% pokusů).

V nadcházejícím víkendu nás čeká tentokrát mnohem těžší soupeř na Kraví Hoře, a to Draken Brno. Budeme rádi, pokud nám přijdete do tohoto krásného areálu fandit.
Na domácím hřišti přivítáme dalšího soupeře, tentokrát z Ostravy a to SSK Vítkovice, až v neděli 26. září ve 14 hodin. Víkend 18. - 19. září totiž patří dohrávce "loňských" mezizemských utkání, které hostí severní Morava, konkrétně v sobotu Nelešovice přivítají utkání Legend, Rokytnice pak v neděli utkání juniorských a dospělých kategorií (podrobnosti naleznete zde).

Děkujeme všem divákům, kteří nás přišli podpořit a těšíme se, že se s vámi budeme potkávat i nadále a ve větším počtu.

Sestava: Daniel Winkler - Lukáš Zavřel, David Bárek, Jonáš Míček, dorostenci Daniel Hanuška a Jiří Kuchovský - Radim Rozlílek (1), Jaroslav Kilián (12), Martin Pavlok (7), dorostenci Vojtěch Musil (2) a Dominik Pernica (1) / trenér: M.n.h. Jan Musil

Sponzoři

sponzor

2. liga muži B

1. TJ Sokol Podhorní Újezd 20
2. 1.NH BRNO 20
3. TJ Sokol Ostopovice 19
4. SK Studénka 18
5. Draken Brno 16
6. TJ Jiskra Humpolec 15
7. TJ Pustějov 13
8. TJ Chropyně 12
9. SSK Vítkovice 8
10. SK Autonot Jihlava 7
11. TJ Stará Ves n/O 2
© 2003 - 2024 1. NH BRNO, o.s. | Prohlášení o přístupnosti