1. NH BRNO - národní házená v Brně

Hlavní partneři

Kiss MF DNES

Média

Obléká nás

K+K SPORT
Archiv > 2012/2013 >

Články

JE DOBOJOVÁNO
25.6.2013, Jan Šimeček  

Chrániče uložené do krabice, dres pečlivě zavěšený na ramínku ve skříni a házenkář plánující výlet na nedělní dopoledne… Tyto stopy vedou naše manželky, družky, přítelkyně a všechny jim podobné k jedinému možnému závěru …. Ročník národní házené 2012/2013 je za námi.

Nutno podotknout, že pro 1. NH BRNO to byl ročník nadmíru úspěšný. Když se před jedenácti měsíci sešli naši hráči v brněnských Řečkovicích k prvnímu společnému tréninku, jen málokdo tušil, že je čeká rok s příchutí šampaňského. Po odchodu několika zkušených matadorů by nezasvěcený laik předpokládal, že vedení oddílu zmírní svá každoroční očekávání. Opak byl však pravdou. Nadcházející desáté výročí založení oddílu si žádá důstojnou oslavu. Stanovit nižší laťku, než vítězství v Českém poháru a zisk titulu Mistra České republiky mužů, proto nepřipadalo v úvahu. Po roce bojů s nejrůznějšími soupeři prokládaných nekonečným maratonem nácviků herních situací, se však obojí podařilo.

Na splnění tohoto dvojitého zlatého snu se podílela celá řada hráčů a členů výkonného realizačního týmu. Není účelné ani dost dobře možné všechny zde vyjmenovávat. O těch nejlepších jste se již dočetli v minulých článcích a ty, kteří na své chvíle slávy teprve čekají, budeme mít možnost představit v letech nadcházejících. Proto alespoň několik nej ročníku 2012/2013.

Nejmladším hráčem letošní sezóny byl Pavel Kouřil, který v pouhých 16 letech odehrál celý zimní turnaj v Jihlavě a v posledním kole si dokonce vyzkoušel ligovou atmosféru proti Nýřanům. I jemu tak náleží část zásluh za náš letošní úspěch.

Nejvíce individuálních ocenění letos posbíral David Mühlhandl, který po celé řadě trofejí pro nejlepšího brankáře prakticky všech turnajů, na kterých startoval, získal toto ocenění i ve finále Českého poháru a obsadil druhé místo v anketě o Nejlepšího házenkáře roku. 

Gentlemanem ročníku nelze vyhlásit nikoho jiného, než Oldu Němčáka. Pro svůj verbální projev bez jakéhokoliv náznaku vulgarit či hrubosti vůči soupeřům a sudím by mohl být vzorem pro nejednoho svého spoluhráče.

Národní házenou nejvytíženějším členem oddílu je každoročně Honza „Méďa“ Musil, který má mimo čištění předbrankového prostoru na starost také všechna mládežnická družstva. Obojí však navzdory zdravotním komplikacím zvládl na jedničku.

Největším znalcem železniční trasy Pardubice - Brno je po skončení letošní sezony bezesporu Tomáš Ulrych dojíždějící pravidelně nejen na všechna domácí utkání ale také na jim předcházející tréninkové jednotky.

Obdivuhodná tréninková píle se však vyplatila, neboť mimo premiérové nominace do reprezentačního mužstva Moravy, se Tomáš stal také nejlepším střelcem týmu.

I přesto, že se v brněnské kabině sešlo několik výrazných individualit a dokonce dosti odlišných povah, házenkářský koktejl namíchaný z nich trenérem Karlem Fejfarem a kapitánem Zdeňkem Filípkem přivodil nejednomu soupeři pořádné bolení hlavy. Kvalita se projevila také při výběru reprezentantů na prestižní utkání Čechy - Morava, kam bylo nominováno hned sedm našich hráčů.  Doufejme, že na tom nic nezmění ani letní přestávka završená oslavami desetiletí existence oddílu, a naši příznivci se budou moci kochat úspěchy 1. NH BRNO i v nadcházející sezoně.

Při posezónním bilancování nelze opomenout ani naše mládežnická družstva. Pod bedlivým a nesmírně obětavým vedením Honzy Musila, kterému po celý rok sekundoval Dušan Sestrienka, se v našem oddíle připravovali mladíci startující ve všech kategoriích chlapeckých soutěží. Výsledkově nejzdařilejší se jeví výchova našich těch nejmenších házenkářů. Družstvo mladších žáků startující mimo soutěž získalo v konečné tabulce jihomoravského přeboru krásné první místo. Snad se bude jejich sbírka medailí v následujících letech dále rozrůstat. Na stupních vítězů, leč před branami účasti na finálových turnajích o titul Přeborníka či Mistra ČR zůstala další dvě juniorská družstva. Jak starší žáci, tak dorostenci podávali stabilní výkony s příslibem dalšího růstu a vybojovali díky tomu shodně třetí místa. Protože však odliv hráčů z těchto týmů do vyšších věkových kategorií nebude nijak drastický, je možné, že se naší účasti na některém ze závěrečných mládežnických šampionátů dočkáme už příští rok.

Za všechny letošní úspěchy se rovněž sluší poděkovat všem příznivcům 1. NH BRNO, sponzorům a především našim blízkým, bez jejichž nesmírně cenné podpory by byly prakticky nedosažitelné.

Díky, a v sezoně 2013/2014 nashledanou!

1.NH BRNO – MISTŘI REPUBLIKY
16.6.2013, Ing. Dušan SESTRIENKA, Jan Šimeček  

Hráči 1.NH BRNO se stali mistry republiky v národní házené 1. ligy mužů pro ročník 2012/2013.

Ve druhém finálovém utkání play-off porazili Brňané svého západočeského soupeře TJ DIOSS NÝŘANY na domácí půdě 17:15 (12:9) a vybojovali tak druhé vítězství potřebné k zisku zlatých medailí.

Před téměř čtyřmi stovkami diváků nastupovala obě mužstva s vědomím, že využije-li Brno mečbol, který si přivezlo z prvního finálového utkání hraného před týdnem v Nýřanech, pozná nejvyšší soutěž národní házené svého nového vládce již v sobotu.

Významu a kvalitě finálových soků zcela odpovídal průběh prvního poločasu. Vedení se zpočátku přelévalo ze strany na stranu a žádný ze soupeřů neodskočil na rozdíl více než jedné branky. To se podařilo až ve 21. minutě prvního dějství, kdy výborně hrající brněnský útok zdárně dokončil den předtím natrénovaný signál a Tomáš Ulrych jedním ze svých deseti přesných zásahů upravil skóre na 8:6. Tento náskok ještě Nýřanští zkorigovali, ale na další branky ve své síti již hledali odpověď jen velmi ztěžka. K poločasové poradě proto mužstva odcházela za velmi slibného stavu 12:9.

Zatímco první část zápasu mohlo dobře naladěné publikum považovat díky bezpočtu nádherných házenkářských momentů na obou stranách za výkladní skříň našeho jedinečného sportu, druhý poločas byl spíše taktickou bitvou. Brněnská útočná řada se nikam nehnala a trpělivou hrou zatloukala jeden hřebíček za druhým do rakve nýřanských snů o možném prodloužení finálové série. Mírně obměněná obranná čtveřice borců v rudých dresech ještě více zpřesnila svůj už tak obdivuhodný výkon a procento úspěšně vynesených míčů, utěšeně narůstalo. V 55. minutě zápasu díky tomu svítil na ukazateli skóre až nečekaný stav 17:11. Celoroční sen o návrat mistrovského poháru zpět do moravské metropole začínal nabývat reálných obrysů. Nýřany však ještě neřekly poslední slovo a v závěrečné pětiminutovce ukázaly, že jejich účast ve finále rozhodně nebyla náhodná, když čtyřmi rychlými brankami zkorigovali stav na definitivních 17:15. Na další drama však nezbyl čas, a poté co pánové rozhodčí Jiří Maiwaelder a Robert Pechal naposled použili své píšťalky, mohl gejzír brněnské radosti naplno vytrysknout.

Finálové utkání opět potvrdilo, že branku 1. NH BRNO střeží patrně nejlepší gólman ligy a kandidát na ocenění házenkář roku - David Mühlhandl, který byl i v tomto utkání chráněn neprostupným obranným valem ve složení: Zdeněk Filípek, David Martinec, Oldřich Němčák a Leoš Nováček. Brankový účet hostí se snažili zatížit útočníci Tomáš Ulrych, Jan Petr, Marek Novotný, Jan Košťál a Jan Šimeček. 

Družstvo 1. NH BRNO tímto vítězstvím splnilo nesnadný cíl, který si vytyčilo k desátému výročí založení oddílu. K prvenství v 39. ročníku Českého poháru z března letošního roku, přidali noví šampioni i ligovou trofej a získali tak tzv. double. Je to ten nejkrásnější dar, který si hráči, celému oddílu a svým příznivcům mohli nadělit.

Snad brněnským házenkářům jejich forma ještě nějaký čas vydrží a budou si moci slastný pocit vítězství vychutnat i za týden, kdy se v Nýřanech koná prestižní utkání Čechy-Morava, na které je nominována celá základní sestava mistrovského týmu.

Velice pozitivním jevem play-off bylo, že trenéru Karlu Fejfarovi se podařilo i do těchto důležitých utkání zapojit mladé naděje brněnské národní házené. V brance se stejně jako v průběhu celého soutěžního ročníku objevoval Tomáš Váša, před nímž získávali neocenitelné zkušenosti obránci Jan Rott s Jiřím Pinkasem. V útoku pak bojovali Pavel Pastucha, Tomáš Orel a Tomáš Bárek, který si letos dokonce připsal své první ligové branky. Doufejme, že zážitky z několika posledních víkendů posunou tyto mladíky zase o kousek výš na házenkářské cestě k vrcholu.

Vítězná sestava 1.NH BRNO

Horní řada zleva: Miloš Klepáček, Marek Novotný, Leopold Nováček, David Martinec, Oldřich Němčák, Zdeněk Filípek, Jan Petr, Tomáš Ulrych, Jan Šimeček, Karel Fejfar, Jan Košťál a Dušan Sestrienka

Dolní řada zleva: Vladimír Palarčík, Tomáš Váša, Tomáš Orel, Pavel Pastucha, Jan Rott, Tomáš Bárek a David Mühlhandl

Užší nominace Morava muži 2013
11.6.2013, Jan Petr  
    Užší nominace Morava muži 2013
Brankáři    Mühlhandl D.   1.NH Brno
    Šajtar D.   Sokol Albrechtičky
    Štěpán J.   TJ Sokol Svinov
Obrana        
    Stiller P.   SK Studenka
    Nováček L        1.NH Brno
    Hudeček M.   KNH MS Brno
    Němčák O.   TJ S. Nelešovice
    Botko O.   Draken Brno
    Filípek Z.   1.NH Brno
Útočníci   Horák J   TJ S. Nelešovice
    Ulrich T   1.NH Brno
    Novotný M.   1.NH Brno
    Petr J   1.NH Brno
    Horáček V.   TJ Sokol Svinov
    Silber B   SK Studenka
    Šafář M.   KNH MS Brno
Náhradník        
    Beneš V   TJ Sokol Svinov
         
Trenéři   Beneš M   TJ Sokol Svinov
    Rosenzweig P.   SK Studenka

 

Vítězné tažení pokračuje!
10.6.2013, Ing. Dušan SESTRIENKA, Jan Šimeček  

Vítězné tažení pokračuje!

V neděli vstoupilo PLAY-OFF národní házené 1. ligy mužů soutěžního ročníku 2012/2013 do finálových bojů, které se hrají na dvě vítězná utkání. Naši muži ke svému prvnímu vystoupeni zamířili na hřiště TJ DIOSS Nýřany. Kromě krásného slunečního počasí a více než zdatného soupeře, je přivítala bouřlivá kulisa domácích fanoušků.

V nadstavbové části skvěle fungující brněnská mašina vlétla do utkání ve velkém stylu a v 17. minutě jsme díky tomu vedli již rozdílem pěti branek. Vše se zdálo být na dobré cestě k snadnému avšak nesmírně cennému vítězství. Oddechový čas domácích ale přibrzdil totální destrukci nýřanské obrany, soupeř zpřesnil doposud hodně nervózní útočnou hru a během dalších sedmi minut se mu podařilo snížit na rozdíl jediné branky. Žádné drama jsme však nepřipustili, závěr poločasu opět patřil našim barvám a svůj náskok jsme postupně opět zvýšili na rozdíl tří branek. Do šaten jsme tak odcházeli za slibného stavu 11 : 8.

Začátek druhého poločasu vnesl do zápasu dramatickou zápletku. Domácí nejen že vyrovnali hru a skóre, ale ve 14. minutě se poprvé v utkání dostali do jednobrankového vedení, které udrželi až do 28. minuty, kdy se nám podařilo skóre srovnat. Po skončení normální hrací doby bylo napjaté publikum svědkem jednoho z velkých okamžiků letošního PLAY-OFF. Při vyrovnaném stavu 14:14 vybojovaly Nýřany výhodu trestného hodu „po čase,“ kterého se ujímá bomber L. Zvěřina. Za zdí vystavěné z kompletní obranné trojice na jeho dalekonosnou střelu čeká vždy připravený strážce brněnské svatyně David „Jim“ Mühlhandl. Do naprostého ticha zazní hvizd rozhodčího, Zvěřina střílí kolem zdi, ale jeho ránu bravurním zákrokem kryje náš gólmanský mág. Šance na vítězství je zachráněna!

Základní hrací doba díky tomu skončila nerozhodně v poměru 14:14. Protože každé finálové utkání musí poznat vítěze, nařizují sudí, navzdory hromadnému exodu ne zcela správně informované části publika, prodloužení v délce 2 x 10 min. V jeho prvním dějství se domácí ujímají vedení, které však zdárně eliminujeme. Výměna stran tak probíhá za nerozhodného stavu 2:2. Zlomový okamžik utkání nastává ve druhé části prodloužení, kdy v rozmezí dvou minut střílíme tři branky znamenající v závěrečném zúčtování naše vítězství. Svého soupeře po prodloužení porážíme v poměru 5:4 s celkovým skóre 19:18. Naši borci tak na horké nýřanské půdě vybojovali důležité vítězství a stav finálové série je 1:0 ve prospěch 1. NH BRNO.

Trenér Karel Fejfar měl k dispozici následující sestavu: brankáři - David Műhlhandl, Tomáš Váša; obránci - Zdeněk Filípek, Oldřich Němčák, David Martinec a Leopold Nováček; útočníci – Jan Petr (8 branek), Marek Novotný (6 branek), Tomáš Ulrych (5 branek), Jan Košťál, a Jan Šimeček. Toto dramatické utkání plné zvratů řídili pánové Jan Adámek a Jan Baumruk.

Fotografie z nedělního utkání můžete nalézt zde: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.593688993997337.1073741831.106505176049057&type=1

Ke druhému a pevně věříme, že rozhodujícímu, finálovému utkání svého soupeře přivítáme na domácím hřišti v sobotu dne 15. 6. 2013 v 16:00 hodin

Srdečně Vás zveme a těšíme se na vaši podporu.

 

 

Postup do finále 1.ligy ročníku 2012/2013
3.6.2013, Ing. Dušan SESTRIENKA  

Hráči 1. NH BRNO postoupili do finále PLAY-OFF 1. ligy bez ztráty bodu. V semifinálovém dvojutkání změřili své síly s družstvem TJ Sokol Nezvěstice.

V sobotu náš výběr zamířil na hřiště soupeře, kde jej přivítal nepřetržitý déšť a voda na hřišti. Toto počasí výrazně ovlivnilo průběh utkání, a projevilo se i na celkovém počtu branek. Obě družstva však, i přes nepřízeň počasí, srdnatě bojovala o každý míč, neboť každá vstřelená branka mohla v konečném zúčtování rozhodovat o postupu. Domácí hráče hnala do útoku, i v tak nepříznivém počasí, bouřlivá divácká kulisa, kterou Nezvěsticím může závidět leckterý ligový oddíl. Ani to jim však nepomohlo a naši borci si odvezli kýžené vítězství. Svého soupeře porazili v poměru 12:13 po poločase 6:8.

Trenér Karel Fejfar měl k dispozici následující sestavu: brankáři - David Műhlhandl, Tomáš Váša; obránci - Zdeněk Filípek, Jan Musil, Oldřich Němčák a Leopold Nováček; útočníci – Jan Petr (9 branek), Tomáš Ulrych, Marek Novotný (3 branky), Jan Košťál (1 branka),Tomáš Orel a Jan Šimeček.

Fotografie ze sobotního utkání můžete nalézt zde: http://sluggfotos.zonerama.com/Album/107038

V nedělním druhém semifinálovém utkání jsme svého soupeře přivítali na domácí půdě, za podstatně lepších povětrnostních podmínek a lepšího stavu hřiště. Úkol našeho družstva byl jednoznačný - vítězství a postup do finále. Trenér Fejfar proto namíchal sestavu ze samých ostřílených bojovníků. Branku hájil David Műhlhandl - patrně nejlepší brankář ligy a kandidát na nejlepšího hráče národní házené loňského ligového ročníku. Před ním střežila brankoviště nejpevnější obrana ligy ve složení - Zdeněk Filípek, Jan Musil a Oldřich Němčák. V útoku se střídali Jan Petr, Tomáš Ulrych, Marek Novotný a Jan Košťál, žolík vítězného tažení PLAY-OFF. Průběh prvního poločasu byl zpočátku celkem vyrovnaný. Přesto si naši borci dokázali vytvořit dvoubrankový náskok, a poločas skončil v poměru 7:5. Vydařeným nástupem do druhého dějství svůj náskok postupně zvyšovali až na rozdíl pěti branek. I v semifinále tak opět dostávají příležitost dorostenci, do branky již tradičně nastupuje Tomáš Váša, který předvádí několik jistých zákroků, kapitána družstva Zdeňka Filípka střídá Jan Rott a do útoku se neohroženě vrhá Tomáš Bárek. Omlazená sestava dotahuje utkání do vítězného konce a svého soupeře porážíme v poměru 15:10.

Trenér Karel Fejfar mohl při utkání vybírat z těchto hráčů: brankáři - David Műhlhandl, Tomáš Váša; obránci - Zdeněk Filípek, Jan Musil, Oldřich Němčák, Jan Rott a Jiří Pinkas; útočníci – Jan Petr (8 branek), Tomáš Ulrych (2 branky), Marek Novotný (5 branek), Jan Košťál, Jan Šimeček, Tomáš Orel, Pavel Pastucha a Tomáš Bárek.

Fotografie z nedělního utkání můžete nalézt zde: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.590401180992785.1073741830.106505176049057&type=3

O našem finálovém soupeři se rozhodovalo mezi družstvy TJ Plzeň Újezd a TJ DIOSS Nýřany. Obě jejich semifinálová utkání skončila vítězstvím domácího celku a vyrovnaným skóre 37:37. Postupujícího tak určil počet vstřelených branek na hřišti soupeře a naším finálovým soupeřem se tudíž stalo družstvo TJ DIOSS Nýřany. Na jeho hřišti zahájíme příští víkend prvním zápasem finálovou sérii hranou na dvě vítězství. Přesný termín nám bude ještě upřesněn a následně jej zveřejníme na webových stránkách.

Vážení sportovní přátelé, oddíl národní házené 1.NH BRNO vzorně reprezentuje naše krásné město Brno a městkou část Brno Řečkovice a Mokrá Hora. Tímto si Vás dovolujeme oslovit a zveme Vás na hřiště 1. NH BRNO k druhému finálovému utkání.  Vyvrcholení celoročního úsilí v přímém souboji o zlaté medaile mezi družstvy

1.NH BRNO a TJ DIOSS Nýřany

se uskuteční na hřišti 1. NH BRNO na ulici Novoměstská dne 15. 6. 2013 v 16:00 hod.

Postup do semifinále PLAY-OFF
26.5.2013, Ing. Dušan SESTRIENKA  

Národní házená vstoupila o tomto víkendu do nadstavbové části  - PLAY-OFF a to čtvrtfinálovými zápasy.  Našim soupeřem v dvoj - utkáni bylo družstvo TJ Sokol Opatovice nad Labem.



V sobotu jsme zavítali na jeho hřiště, kde jsme v základní části na jaře svému soupeři podlehli.  Kromě zdatného, posíleného soupeře, nás čekala již tradičně bouřlivá kulisa domácích fanoušků. Hned úvodní minuty naznačovaly, že to nebude jednoduché utkání. Vyznamenávali se hlavně gólmani obou družstev a výborně hrající obrany. Útočníci se nemohli prosadit, o čem svědčí ta skutečnost, že poločas skončil v poměru 6:5 v náš prospěch. Ve druhém poločase jsme si vytvořili 4 brankový náskok, který jsme měli ještě 3 minuty před koncem. Následně soupeř v rozpětí 1,5 minuty snížil na rozdíl jediné branky a tento rozdíl jsme již uhájili.

Utkání tak skončilo v poměru 15:14 v náš prospěch. Z našich útočníků vzal odpovědnost na sebe Marek Novotný, který svými 7 brankami byl nejlepším střelcem. Další branky přidali: Tomáš Ulrych – 5 a Jan Petr – 3. Trenér Karel Fejfar měl k dispozici následující sestavu: brankář - David Műhlhandl; obránci - Zdeněk Filípek, Jan Musil, Oldřich Němčák a Leopold Nováček; útočníci – Jan Petr, Tomáš Ulrych, Marek Novotný, Jan Košťál, Tomáš Orel a Pavel Pastucha.

 

V nedělním 2. čtvrtfinálovém utkání, jsme svého soupeře přivítali na hřišti v Řečkovicích. Kromě přijatelného výsledku ze soboty, si náš soupeř přivezl početné zastoupení svých fanoušků a bylo je slyšet i vidět. Bohužel Brněnských opět nebylo vidět, i když naše vítězství již znamenalo jisté medaile pro náš tým.



Již v prvním poločase jsme svému soupeři dali jasně najevo, že přijeli na půdu družstva, které si dalo za cíl vítězství v tomto ligovém ročníku. Výborně chytající gólman David Műhlhandl, nejlepší ligová obrana ve složení Zdeněk Filípek, Jan Musil a Oldřich Němčák, vytvářeli pohodu pro naše útočníky. Vytvořili jsme si 4 brankový náskok a poločas skončil v poměru 7:3 v náš prospěch. V útoku se točila čtveřice Petr, Novotný, Ulrych a Košťál.

Poločasová přestávka byla našimi borci využita k upřesnění další herní činnosti. Přineslo to ovoce a náš nástup byl famózní. Soupeř se snažil osobní obranou narušit naší herní činnost. Marně. Útočníci se i přesto dokázali prosadit a svůj náskok ještě zvýšili na rozdíl až 8 branek. Signál pro trenéra. Do branky nastupuje dorostenec Tomáš Váša, v útoku dostává příležitost i Tomáš Orel a kapitána družstva Zdenka Filípka nahrazuje druhý dorostenec Jan Rott. Ještě před tímto velkým střídáním nahradil v obraně Jana Musila Leoš Nováček. Omlazená sestava dotáhla utkání do vítězného konce, které skončilo v poměru 17:10 v náš prospěch.

Pozitivním jevem byla ta skutečnost, že na brankách se podíleli všichni útočníci, kteří se zapojili do hry a to: Tomáš Ulrych – 5 branek, Jan Petr a Jan Košťál – po 4 brankách, Marek Novotný – 3 branky a Tomáš Orel – 1 branka. Trenér Karel Fejfar měl k dispozici následující sestavu: brankáři - David Műhlhandl, Tomáš Váša; obránci - Zdeněk Filípek, Jan Musil, Oldřich Němčák, Leopold Nováček a Jan Rott; útočníci – Jan Petr, Tomáš Ulrych, Marek Novotný, Jan Košťál, Tomáš Orel a Pavel Pastucha.

Plný bodový zisk 4 bodů v tomto dvoj – utkání čtvrtfinále PLAY-OFF znamená náš postup do semifinálových bojů. Našim soupeřem se stalo družstvo TJ Sokol Nezvěstice, které vyřadilo Sokol Krčín.

Nominace nejlepších házenkářů za rok 2012
25.5.2013, Jan  

Nominace nejlepších házenkářů za rok 2012 v abecedním pořadí:

 

Bendová Petra        Beneda Ladislav     Dušková Marie       Horáček Vít         Laštovičková Petra          Mühlhandl David

Širší nominace utkání Čechy x Morava
25.5.2013, Jan  

Širší nominace utkání Čechy x Morava, za Moravu:

muži: David Muhlhandl, Jiří Cedidlo, David Šajtar, Jan Štěpán

Lukáš Sanytrák, Jan Musil, Tomáš Lakatoš, Marek Hudeček, Oldřich Němčák, Ondra Botko, Zdeněk Filípek, Michal Matoušek

Jaroslav Horák, Tomáš Ulrych, Jan Šimeček, Jan Petr, Vít Horáček, Jiří Tománek, Vojtěch Beneš, Pavel Richter, Pavel Silber, Boleslav Silber, Martin Šafář, Jan Sojka

ženy: Ivana Šnajdrová, Mária Zelezníková

Veronika Zikanová, Monika Petrošová, Tereza Chmelíčková, Veronika Švecová, Veronika Dreslerová, Kamila Nezvalová, Martina Přikrylová, Tereza Kratochvílová

Alice Kratochvílová, Pavla Jurtíková, Marie Polášková, Gabriela Machačová, Lucie Kubáčková, Radka Krčmářová, Tereza Gajdušková, Alena Vespalcová, Kateřina Strništová, Marcela Hurtíková, Karolína Lachová, Anežka Foltová, Klára Hynečková, Klára Benešová, Monika Švecová, Kateřina Kopčová

 

Širší nominace utkání Čechy x Morava, za Čechy:

muži: Václav Majer, Martin Chmelík, František Špaček, Houfek Jan

Pavel Počátecký, Martin Leugner, Zdeněk Danielka, Jiří Mikolášek, Robert Šefc, Lukáš Janeba, Petr Borecký, Jakub Moravec

Ladislav Beneda, Pavel Titl, Václav Brada, Marek Gabriel, Luboš Kroft, Ondřej Václavek, Zdeněk Bittner, Marek Nachtman

ženy: Marie Dušková, Barbora Houhová, Marcela Šefcová, Soňa Zadražilová

Lenka Fialová, Kristýna Kostková, Miroslava Lizáková, Dagmar Peřinová, Jitka Protivová, Lucie Schneiderová, Irena Slavíčková, Lenka Šprongrová, Markéta Štěpánová, Lucie Václavíková, Kristýna Vizingrová, Lucie Vlčková

Monika Beldíková, Petra Bendová, Michaela Bittnerová, Štěpánka Bonaventurová, Andrea Henclová, Nikola Kvapilová, Petra Laštovičková, Jolana Levorová, Veron

Základní část 1.ligy mužů - 2. místo
20.5.2013, Dušan Sestrienka  

Základní část 1. ligy mužů – 2. místo

O tomto víkendu skončila základní část 1. ligy mužů soutěžního ročníku 2012 – 2013. V rámci posledního dvojkola jsme na domácím hřišti hostili v sobotu našeho rivala TJ Plzeň Újezd a v neděli TJ DIOSS Nýřany.
V  utkání s Plzní, která na nás měla ztrátu 1 bodu, se rozhodovalo o tom, kdo po základní části skončí na 1. místě a tím získá výhodnější pozici pro PLAY OFF. Naši borci nedokázali využít domácí půdu a svému soupeři podlehli 16:19 po poločase 8:10. Naše obrana, ve které chyběl vykartovaný Oldřich Němčák, společně s gólmanem odvedli opět výborný výkon. Hůře na tom byla útočná řada. Projevila se zde neúčast zkušených hráčů Marka Novotného a Jana Košťála. Trenér domácích byl nucen do sestavy zařadit i stále se léčícího Jana Šimečka, který byl naposledy v sestavě 28. 4. 2013 a od té doby netrénoval. Střelecky se nám nedařilo a opět jsme neproměňovali vyložené šance. Trenér Karel Fejfar měl k dispozici následující sestavu: brankáři – David Műhlhandl, Tomáš Váša; obránci – Zdeněk Filípek, Jan Musil, Leopold Nováček a Jan Rott; útočníci – Jan Petr, Tomáš Ulrych, Jan Šimeček, Tomáš Orel a Pavel Pastucha.
Do nedělního utkání s TJ DIOSS Nýřany naši hráči již nastupovali s vědomím, že v základní části obsadili 2. místo. Tato skutečnost předznamenala i naši sestavu, do které byli zařazeni v hojném počtu i dorostenci. V prvním poločase to byl útočník Tomáš Bárek, který si tak odbyl svou ligovou premiéru, při níž se také hned prosadil vstřelenou brankou. První poločas skončil v poměru 7:9 pro hosty. V druhém poločase nastoupili i další hráči z řad dorostenců. Do obrany druhý debutující Pavel Kouřil a už o něco zkušenější Jan Rott. V bráně se předvedl Tomáš Váša. Tato dorostenecká sestava byla doplněna ligovými Němčákem v obraně a Orlem a Pastuchou v útoku. A jak se jim vedlo? Branku vstřelil pouze již zmiňovaný dorostenec Tomáš Bárek, zatímco zkušení hráči Orel a Pastucha se neprosadili. 12 branek jsme obdrželi a utkání tak skončilo v poměru 8:21 pro našeho soupeře. Trenér Karel Fejfar měl k dispozici následující sestavu: brankáři – David Műhlhandl, Tomáš Váša; obránci – Zdeněk Filípek, Oldřich Němčák, Leopold Nováček, Jan Rott a Pavel Kouřil, útočníci – Tomáš Ulrych, Tomáš Orel, Pavel Pastucha a Tomáš Bárek.

Základní část ligového ročníku 2012 – 2013 určila následující čtvrtfinálové dvojice:

Sokol Svinov – TJ Plzeň Újezd
TJ Sokol Opatovice nad Labem – 1.NH BRNO
TJ DIOSS Nýřany – Sokol Tymákov
TJ Sokol Nezvěstice – Sokol Krčín

Domácí čtvrtfinálové utkání odehrají naši borci 26. 5. 2013 v 10:30 hodin na domácím hřišti Novoměstská 21a),  Brno – Řečkovice.

Začíná boj o medaile, přijďte nás povzbudit!

 

Naše mládežnická družstva zakončila soutěže
20.5.2013, Dušan Sestrienka  

Naše mládežnická družstva zakončila soutěže

Pro naše mládežnická družstva byl soutěžní ročník 2012 – 2013 již zakončen. Družstva mají odehrána všechna utkání tohoto ročníku, i když soutěž ještě neskončila. Naše mládež svá poslední utkání předehrávala v průběhu celého soutěžního ročníku tak, aby se trenér mládeže a hráč ligového oddílu Jan Musil mohl plnohodnotně zúčastnit PLAY OFF nejvyšší soutěže. Jak si vedla jednotlivá družstva?

Mladší žáci v rámci JMOP hráli mimo soutěž, a to z důvodu nedostatku hráčů dané kategorie. Doplňovali je starší žáci. Své působení zakončili 7. turnajem na svém hřišti a již potřetí po sobě turnaj vyhráli bez ztráty bodu včetně předehrávky dvou utkání z 8. turnaje. Postupně porazili: Draken Brno v poměru 5:0 (0:0) a 7:4 (3:3), KNH Moravská Slávia Brno 7:0 (3:0) a 6:4 (2:2), TJ Sokol Ostopovice 11:1 (5:0), TJ Jiskra Humpolec „A“ 8:1 (3:0) a TJ Jiskra Humpolec „B“ 8:3 (5:3). Celkem si tak do tabulky připsali 14 bodů. V soutěžním ročníku odehráli celkem 40 utkání, z toho zaznamenali 31 výher, 2 remízy a 7 proher. S celkovým skóre 287:122 a se 64 body jsou v průběžné tabulce na 1. místě a  již nemohou být předstiženi. Je jen škoda, že svůj turnaj hráli mimo soutěž. Jakou sestavu měli trenér Jan Musil a asistent Dušan Sestrienka pro soutěžní ročník k dispozici? Brankáři -  Jan Kosař (současně i obránce) a Jarek Kilián, obránci – Marek Mottl, Tomáš Winkler, Vojtěch Musil, Matěj Pulec, Jan Winkler a Samuel Sämann (současně i útočník) a útočníci – Jakub Kilián, Lukáš Otava, Marek Minář a Adam Sauer. BLAHOPŘEJEME k 1. místu.

Starší žáci svoji soutěž v JMOP zakončili již minulý týden. V průběžné tabulce jsou prozatím na 3. místě se 14 body. Z celkového počtu 12 utkání zaznamenali 7 výher, žádnou remízu, 5 proher a celkové skóre 145:143. Sestava, kterou měli trenér Jan Musil a asistent Dušan Sestrienka pro tento soutěžní ročník: brankáři – Daniel Winkler, obránci – Jakub Kratochvíl, Lukáš Zavřel, Vitaliy Dvorzhak, Jan Winkler, Matěj Pulec, David Bárek, Jan Kosař a Marek Mottl, útočníci – Radim Rozlílek, Dominik Adámek, Jaroslav Kilián, Adam Sauer, Samuel Sämann, Jakub Kilián, Marek Minář a Lukáš Otava. Bohužel družstvo nesplnilo svůj cíl, tedy postup na pohár ČR. Náš hráč Radim Rozlílek byl vyhlášen a oceněn starostou Úřadu městské části Brno – Řečkovice, jako nejlepší hráč své kategorie za rok 2012. BLAHOPŘEJEME.

 

Dorostenci své působení v JMOP zakončili dne 19. 5. 2013 vítězstvím na hřišti SK Autonot Jihlava, a to v poměru 19:23 (10:12). V soutěžním ročníku odehráli celkem 12 utkání, z toho zaznamenali 7 výher, 1 remízu a 4 prohry. S celkovým skóre 210:183 a 15 body jsou v průběžné tabulce na 3. místě a již nemohou být předstiženi. Sestava pod vedením trenéra Jana Musila a asistenta Dušana Sestrienky pro soutěžní ročník 2012 - 2013: brankáři – Tomáš Váša a Daniel Winkler, obránci – Jiří Pinkas, Jan Rott, Pavel Kouřil, Jiří Voženílek, Tomáš Ježek, Jakub Kratochvíl, a Lukáš Zavřel, útočníci – Tomáš Bárek, Vojtěch Regner, Matěj Sestrienka, Radim Rozlílek, Dominik Adámek a Jaroslav Kilián. Bohužel družstvo nesplnilo svůj cíl, kterým byl postup na mistrovství ČR. Přesto BLAHOPŘEJEME k 3. místu. Zkušenosti v ligovém oddíle mužů získali: Tomáš Váša, Jan Rott, Jiří Pinkas, Pavel Kouřil a Tomáš Bárek.

Vítězné tažení mužů
13.5.2013, Dušan Sestrienka  

Vítězné tažení mužů

Neděle 12. 5. 2013 byla ve znamení vítězného tažení mužů 1. NH BRNO. Ve 20. kole 1. ligy porazili na svém hřišti Sokol Krčín v poměru 16:9 po poločase 7:2. Zaznamenali tak šesté vítězství v řadě, a tím si udržují i nadále první pozici v průběžné tabulce. Výsledek naznačuje, že šlo o hladký průběh utkání, ale začátek nebyl tak jednoznačný. Naši útočníci se opět nedokázali střelecky prosadit a v 8. minutě byl stav utkání 2:1. V rozhodujícím okamžiku obrana, bez kapitána Zdeňka Filípka (vykartován), s výborně chytajícím gólmanem Davidem Műhlhandlem družstvo podrželi a opět to byl super výkon. Následnými třemi brankami si naši borci vytvořili žádaný náskok.  Pak již trenér Karel Fejfar mohl střídat celou útočnou formaci a do hry se zapojili všichni útočníci. Na začátku druhého poločasu si výbornou útočnou činností naši hráči vytvořili až sedmibrankový náskok. Nastává však slabší chvíle obrany, kdy dostáváme laciné tři góly, přesto si udržujeme dostatečný náskok. Trenér si bere oddechový čas a na hřiště nastupují dva dorostenci. Do branky již tradičně Tomáš Váša a do obrany Jan Rott. Jak se jim vedlo? Tomáš v brance svými zákroky předvádí svůj nejlepší výkon, doslova soupeře vychytá a Honza získává další dobré zkušenosti v prvoligovém družstvu mužů. Na posledních pět minut dostává příležitost zapojit se do obrany i další dorostenec, stále usměvavý Jiří Pinkas, který odehrává své první minuty za muže. Naši útočníci se střelecky prosadili následovně: Tomáš Ulrych – 8 branek, Marek Novotný a Jan Košťál – po 3 brankách, Jan Petr a Tomáš Orel – po 1 brance. Mezi střelce se nezapsal pouze Pavel Pastucha. Trenér Karel Fejfar postavil následující sestavu: brankáři - David Műhlhandl a Tomáš Váša; obránci – Jan Musil, Oldřich Němčák, Leoš Nováček, Jan Rott a Jiří Pinkas; útočníci – Tomáš Ulrych, Jan Petr, Marek Novotný, Jan Košťál, Tomáš Orel a Pavel Pastucha. Mimo lavičku zůstali vykartovaný Zdeněk Filípek a léčící se Jan Šimeček.
Rovněž v neděli, opět v ranních hodinách, aby Méďa stihl utkání mužů, naši dorostenci a starší žáci jeli odehrát svá utkání do Veselí nad Moravou. Zápasy byly odehrány za trvalého deště, a to v téměř regulérním  koupališti. Podmínky však měli všichni stejné. Dorostenci si případným vítězstvím mohli stále ještě udržet šanci  dostat se na Pohár ČR. I přes velkou snahu a dobrý výkon to však na soupeře nestačilo a podlehli mu v poměru 15:12 po poločase 5:3. I přesto je trenér Jan Musil pochválil za  bojovnost a dobrý výkon. Ani starší žáci tentokrát nestačili na svého soupeře a podlehli mu také o tři branky v poměru 9:6 po poločase 6:3. V tomto utkání se projevila nepřítomnost gólmana Daniela Winklera, kterého nahradil v brance obránce Lukáš Zavřel. Přesto si i oni vysloužili ocenění za svoji bojovnost a přístup ke hře.
V sobotu naši mladší žáci absolvovali svůj 6. turnaj na hřišti v Humpolci, kde si předehráli i tři utkání z posledního 8. turnaje. Za jediný den tak odehráli celkem osm utkání. A jak to dopadlo? Opět nám udělali velkou radost a domů se vrátili s plným počtem 16 bodů a zopakovali tak vítězství v turnaji, které v tomto ročníku získali již potřetí. Postupně porazili: TJ Sokol Jiskra Humpolec „B“ 8 : 0  ( 2 : 0 ); TJ Sokol Ostopovice 7 : 5 ( 2 : 3 ); Draken Brno 11 : 4 ( 5 : 2 ); TJ Jiskra Humpolec „A“ 7 : 1 ( 2 : 0 ); KNH Moravská Slávia Brno 10 : 5 ( 5 : 3 ); TJ Sokol Jiskra Humpolec „B“ 13 : 1  ( 5 : 0 ); TJ Sokol Ostopovice 10 : 0  ( 3 : 0 ) a TJ Jiskra Humpolec „A“ 5 : 0 ( 2 : 0 ). Blahopřejeme!

Návrat na 1. místo
8.5.2013, Dušan Sestrienka  

Návrat mužů na 1. místo.

V den státního svátku 8. 5. 2013 muži dohrávali přeložené utkání 12. kola 1.ligy na hřišti Vítkovic. Úkol byl jednoznačný, získat plný počet bodů a tím se opětovně vrátit na 1. místo průběžné tabulky. Touto dohrávkou došlo ke srovnání počtu utkání s naším pronásledovatelem - Plzní. Tento úkol hráči bezezbytku splnili a vítězstvím 10:7 (4:2) v náš prospěch potvrdili roli favorita na celkové vítězství v tomto soutěžním ročníku. I když jsme hráli s mužstvem, které bojuje o záchranu, přesto v tomto utkání padlo nejméně branek ze všech utkání tohoto ligového ročníku. Proč tomu tak bylo? Místo branek, zvláště v prvním poločase, padali velké dešťové kapky. Nejenže pršelo, doslova lilo. To poznamenalo celý průběh utkání. Naši borci hráli vcelku poklidný zápas, který byl již třetím v průběhu pěti dnů a vždy na hřišti soupeře. To s sebou neslo i cestování ze západu republiky na samotný sever. Vytvoření si dostatečného náskoku bylo podnětem pro trenéra Karla Fejfara, aby v závěru utkání dostali opět příležitost i naši dorostenci a to již tradičně gólman Tomáš Váša a obránce Jan Rott. Útočníci se na brankách podíleli následovně: Tomáš Ulrych – 5, Jan Petr – 3 a Jan Košťál – 2. Naše obrana s gólmany opět potvrdili, i v tomto nepříznivém počasí, že jsou nejlepšími v rámci celé ligy, co do počtu obdržených branek. Sestava družstva: brankáři – David Műhlhandl, Tomáš Váša; obrana – Zdeněk Filípek, Jan Musil, Oldřich Němčák a Jan ROTT; útok – Jan Petr, Tomáš Ulrych, Jan Košťál, Tomáš Orel a Pavel Pastucha.

Super víkend
5.5.2013, Dušan Sestrienka  

Super víkend

Tak to eNHáčko ještě nezažilo. O víkendu čtyři utkání venku a plný počet bodu. Muži vyjeli na západ, kde se v sobotu utkali s Tymákovem a v neděli s Nezvěsticemi. Na dvojkolo se vydalo sedm statečných a jeden šerif. Starší žáci a dorostenci si v sobotu brzy ráno zajeli do Humpolce, aby Méďa stihl ještě další cestování. A jak to vše probíhalo?
V Humpolci nejdříve změřili své síly starší žáci, těch bylo dvakrát tolik jako mužů, tedy 14, a to nám ještě jeden hráč pro nemoc chyběl. Hned začátek utkání nasvědčoval tomu, že do zápasu se zapojí všichni zásluhou vytvořeného náskoku v začátku utkání. Útoku se střelecky dařilo, obrana zahrála perfektně a gólman chytal skvěle. Poločas skončil v poměru 8 : 2 v náš prospěch. Již v průběhu tohoto poločasu začal Méďa posílat na hřiště i hráče, kteří toho zatím tolik neodehráli. Do druhého poločasu již družstvo nastoupilo s kompletním druhým útokem a v obraně se prostřídali postupně všichni. Vytvořený náskok šesti branek vydržel až do konce utkání, které skončilo 14 : 8 v náš prospěch. Sestavu naleznete zde>>.
A co náš dorost, kolik že bylo hráčů? Taky 14. Průběh utkání byl naprosto shodný. Poločas 8:2 a konečný výsledek 14:8 pro náš tým. I v tomto utkání dostali příležitost všichni hráči. Pouze náhradní gólman hru jen sledoval, jelikož předtím odchytal perfektně první zápas. Obrana opět potvrdila vzestupnou úroveň, slabší to již bylo s útočníky při střelbě trestných hodů. Přesto předvedli řadu nádherných útočných systémů, které by stály za natočení do metodického materiálu. Sestavu nalznete zde>>.
Muže v sobotu čekal Tymákov, který byl v tabulce za námi na třetím místě se ztrátou 3 bodů. Trenér měl s sebou, jak již bylo uvedeno, jen sedm hráčů, na střídačce zbyla pouze voda na osvěžování. Riziko nezraní se nikdo, nevykartuje se někdo, dohrají všichni? Zdravé silné jádro našich borců to zvládlo, a to ve druhém poločase hráli 5 minut v šesti, kdy po druhé žluté kartě odpočíval Méďa. Útočníci se na brankách podíleli téměř shodně: Jan Petr - 6, Tomáš Ulrych - 5 a Marek Novotný - 4. Nejlepší obrana ligy byla opět výborná, nejlepší gólman ligy byl opět skvělý. Hned v prvním poločase jsme si vytvořili tříbrankový náskok a do druhého již družstvo nastupovalo celkem v klidu. To trenér komentoval slovy: „Druhý poločas jsme už jen odchodili“. Utkání skončilo v náš prospěch poměrem 15:10 po poločase 10:7. A kterých sedm statečných měl trenér Karel Fejfar s sebou? V brance - David Műhlhandl, v obraně – Zdeněk Filípek, Jan Musil a Oldřich Němčák, v útoku – Jan Petr, Tomáš Ulrych a Marek Novotný.
V neděli se naši muži přesunuli do Nezvěstic, které bojují o účast v PLAY OFF. Našim borcům se zde podařilo dovršit víkendová vítězství družstev 1. NH BRNO. K utkání měl trenér Karel Fejfar opět pouze sedm hráčů, kteří i tak náročný zápas zvládli. V prvním poločase si vytvořili dvoubrankový náskok a do konce utkání  jej ještě zvýšili na tři branky. Útoční se na brankách podíleli následovně: Jan Petr – 6, Marek Novotný – 6 a Tomáš Ulrych – 3. Utkání skončilo 15:12 v náš prospěch (po poločase 8 : 6). A v jaké sestavě se hrálo? V brance - David Műhlhandl, v obraně – Zdeněk Filípek, Jan Musil a Oldřich Němčák, v útoku – Jan Petr, Tomáš Ulrych a Marek Novotný.

Blahopřejeme naším družstvům k zisku plného počtu bodů na hřištích soupeře!

Úspěšný týden všech družstev
30.4.2013, Dušan Sestrienka  

Úspěšný týden všech družstev

Uplynulý týden byl velice úspěšný pro všechna družstva 1.NH BRNO. Podívejme se na něj postupně podle věkových kategorií.
Muži v sobotu 27. 4. 2013 nastoupili na domácí půdě k dohrávce z podzimu proti TJ SOKOL SVINOV. Začátek utkání nenasvědčoval tomu, že hrajeme s družstvem, které bojuje o záchranu. Naši útočníci se nemohli střelecky prosadit, o čemž svědčí skutečnost, že v 8 minutě  vedli jen 2:1. Následně si pěti brankami vytvořili náskok a poločas skončil v poměru 7:2. Druhý poločas měl obdobný průběh, kdy útočníci vstřelili pouhé 4 branky. Nepomohl ani návrat našeho nejlepšího střelce z podzimu Jana Petra (2 branky), střelecky se nadále nedaří Janu Šimečkovi (1 branka) a již střelecky vyčerpaný Tomáš Ulrych (3 branky) vše nespasí. Pozitivním jevem bylo střelecké prosazení se Tomáše Orla, který byl se čtyřmi brankami náš nejlepší střelec. Jednou brankou k vítězství přispěl i Pavel Pastucha. Utkání skončilo vítězstvím našich borců 11:6. Družstvo opět podržel v brance David Műhlhandl, kterého v závěru vystřídal Tomáš Váša. Ten rovněž odvedl dobrou práci. Potvrdila se i ta skutečnost, že naše obrana ve složení Zdeněk Filípek, Jan Musil a Oldřich Němčák je nejlepší obranou v rámci 1. ligy co do počtu obdržených branek družstva. Poprvé byl do sestavy družstva zařazen, a měl možnost zapojit se do hry, i dorostenecký obránce Jan Rott, který v závěru utkání nahradil Jana Musila. Za svůj výkon si vyslechl pochvalu jak od kapitána Zdeňka Filípka, tak i trenéra Karla Fejfara. Družstvo nastoupilo v následující sestavě: brankáři – David Műhlhandl, Tomáš Váša; obránci – Zdeněk Filípek, Jan Musil, Oldřich Němčák, Jiří Pinkas a Jan Rott; útočníci – Jan Petr, Tomáš Ulrych, Jan Šimeček, Marek Novotný, Tomáš Orel a Pavel Pastucha.
V neděli dne 28. 4. 2013 naši muži v rámci 17. kola zavítali na hřiště SK STUDÉNKA. Na začátku utkání se zdálo, že vítězství bude jednoduché, naši borci si rychle vytvořili tříbrankový náskok. Opak byl však pravdou a soupeř svojí tvrdou hrou dokázal do konce poločasu náš náskok snížit na rozdíl jediné branky, když skončil 8:7 ve prospěch 1. NH BRNO. Druhý poločas pokračoval oboustranně vyhrocenou hrou, žádné z družstev si již nevytvořilo větší brankový náskok a utkání skončilo těsným rozdílem 15: 14 ve prospěch 1. NH BRNO. Doslova jsme vydřeli potřebné dva body. V průběhu utkání se nám střelecky nedařilo, neproměňovali jsme vyložené šance a útočná hra měla mezery v systémovosti. Nejlepším naším střelcem v tomto utkání byl Tomáš Ulrych s 9 brankami, dále se střelecky prosadil Marek Novotný 4 brankami a Jan Petr 2 brankami. Družstvo nastoupilo v následující sestavě: brankáři – David Műhlhandl, Tomáš Váša; obránci – Zdeněk Filípek, Oldřich Němčák, Leoš Nováček a Jan Rott; útočníci – Jan Petr, Tomáš Ulrych, Jan Šimeček, Marek Novotný, Tomáš Orel a Pavel Pastucha.
Naši dorostenci se v úterý 23. 4. 2013 utkali s Drakenem „A“ na jeho půdě. Přestože s tímto soupeřem dosud nezískali ani bod, v průběhu celého utkání drželi taktovku a především díky důsledné hře obrany nepustili soupeře do vedení. Šance na vítězství byla obrovská minutu a půl před koncem, kdy naši za stavu 11:10 v náš prospěch rozehrávali v útočné třetině aut. Místo toho, aby již jednobrankový náskok udrželi, špatně vhozený aut znamenal protiútok domácích, kterým srovnali na konečných 11:11 (po poločase 7:7).
Starší žáci ve středu dne 24. 4. 2013 přivítali na svém hřišti družstvo KNH Moravská Slávia Brno. Hned začátek utkání ukázal podstatné zlepšení útočné činnosti našeho družstva, který si vytvořilo tříbrankový náskok a ten ještě do konce utkání zvýšilo na rozdíl pěti branek. Utkání skončilo v poměru 11:6 (7:4) pro 1. NH BRNO.
Mladší žáci v sobotu 27. 4. 2013 odehráli svá utkání 5. turnaje na hřišti KNH Moravská Slávia Brno. Z pěti utkání zvítězili ve čtyřech zápasech a se ziskem 8 bodů podruhé vyhráli turnajové klání. Hned v prvním utkání doslova rozstříleli svého soupeře TJ Jiskra Humpolec „B“ a zvítězili v poměru 12:0 (6:0). Ve svém druhém utkání zaznamenali jedinou porážku a podlehli KNH Moravské Slávii Brno  5:7 (4:4). V tomto utkání se ve druhém poločase přestalo dařit našim útočníkům, kteří zaznamenali pouze jednu branku. Pak již nastalo vítězné tažení. Nejdříve porazili Draken Brno 8:3 (3:2), následně TJ Jiskru Humpolec „A“ 7:1 (4:1) a v posledním utkání lídra tabulky TJ Sokol Ostopovice v poměru 8:3 (3:2).

Zastavily nás Opatovice
22.4.2013, Dušan Sestrienka  

Zastavily nás Opatovice.

Jarní část mužů 1.NH BRNO pokračovala v sobotu dne 20. 4. 2013 na půdě TJ AVIA ČAKOVICE. I když šlo o soupeře ze dna tabulky, o to byl zápas náročnější. Čakovice bojující o záchranu v 1. lize svoji tvrdou hrou narušovali herní systém našich borců a útočníci to měli velice těžké se prosadit. Přesto již v prvním poločase si vytvořili tří brankový náskok. Povinný zisk 2 bodů i přes vypjatý průběh zápasu získali a soupeře porazili v poměru 13 : 8 po poločase 6 : 3. Střelecky se prosadili Tomáš Ulrych 6 brankami, Jan Šimeček 4 brankami a Tomáš Orel 3 brankami. Dobrou práci odvedla naše obrana a družstvo opět podržel gólman Műhlhandl, o čem svědčí počet obdržených branek. Družstvo nastoupilo v následující sestavě: brankář – David Műhlhandl, obrana – Zdeněk Filípek, Jan Musil a Oldřich Němčák, útok – Tomáš Ulrych, Jan Šimeček, Tomáš Orel, Pavel Pastucha a Leopold Nováček
Neděle v Opatovicích znamenala zastavení vítězných utkání 1.NH BRNO, které naposledy prohrálo v 7. kole s Tymákovem a až do tohoto utkání to byla jediná ztráta bodů v tomto soutěžním ročníku. Hlavní příčinou tohoto neúspěchu bylo neproměňování vyložených šancí našimi útočníky a jejich nesystémovost.  První tři střeli šli přímo na středu stojícího gólmana. První branku jsme zaznamenali v 6 minutě a ve 13 minutě jsme prohrávali 2 : 1. Poločas skončil v poměru 7 : 5 pro domácí. Naše trápeni a střelecká nemohoucnost pokračovali i v druhém poločase. Když se střelecky tolik nedařilo Ulrychovi, který i přesto byl vyhlášen jako nejlepší hráč, tak jej nikdo nenahradil. Ještě za stavu 10 : 10 jsme měli možnost se poprvé dostat do vedení, ale vyloženou šanci opět neproměňujeme. Posledních 10 minut se hraje již jen na naší polovině a jen zásluhou dobře chytajícího gólmana Műhlhandla a výborně hrající obrany jsme neodešli s větší porážkou. Naši útočníci si tentokrát snad vyjeli pouze na nedělní výlet. Střelecky se prosadili Tomáš Ulrych 6 brankami, Jan Šimeček 2 brankami a Tomáš Orel 2 brankami. Družstvo nastoupilo v následující sestavě: brankáři – David Műhlhandl, Tomáš Váša; obrana – Zdeněk Filípek, Jan Musil, Oldřich Němčák a Jiří Pinkas; útok – Tomáš Ulrych, Jan Šimeček, Tomáš Orel a Pavel Pastucha.
Střídavě se dařilo i našim mládežnickým družstvům. Starší žáci podlehli dne 16. 4. 2013 na půdě Drakenu svému soupeři v poměru 18 : 8 po poločase 6 : 3. O to větší radost nám začínají dělat naši dorostenci. Tentýž den porazili domácí Draken „B“ v poměru 22 : 14 po poločase 10 : 9. Dorostenci své zlepšení formy potvrdili i v pátečním utkání, kdy na domácí půdě porazili svého soupeře z Jihlavy v poměru 20 : 11 po poločase 13 : 7. V posledních dvou utkáních se projevilo zlepšení herní činnosti naší obrany.

Začala jarní část
15.4.2013, Dušan Sestrienka  

Začala jarní část.

O tomto víkendu nám na domácím hřišti začala jarní část národní házené soutěžního ročníku 2012/2013. V sobotu dne 13. 4. 2013 své soutěže začali naše mládežnická družstva a to s nelehkým soupeřem TJ Sokol Ostopovice. Své síly nejdříve změřili družstva starších žáků, kteří podlehli svému soupeři v poměru 14:19 po poločase 7:10. Následně proti sobě nastoupila družstva dorostu. Toto utkání již bylo mnohem vyrovnanější, přesto i dorostenci podlehli soupeři v poměru 23:25 po poločase 11:13. V nedělním programu se utkali opět naši starší žáci, tentokrát proti TJ Sokol Vracov. Především obrana se poučila ze svých chyb z předcházejícího zápasu, útočníkům se dařila střelba a po poločase jsme vedli v poměru 6:2. Tohoto náskoku využil trenér družstva Jan Musil a v druhém poločase si tak zahráli všichni hráči. Náskok udrželi a utkání skončilo v poměru 12:8 ve prospěch domácích.
Vyvrcholením víkendových utkání bylo 13. kolo 1. ligy mužů. Na domácím hřišti družstvo 1.NH BRNO přivítalo svého soupeře ze Staré Vsi n/Ondřejnicí. S  naším soupeřem se v průběhu jednoho měsíce potkali již potřetí. V semifinálových bojích 39. ročníku Českého poháru jsme je porazili poměrem 22:15 (11:5) a ve finálovém utkání jsme opět zvítězili a to poměrem 18:14 (13:6). Připomeňme si ještě, že na podzim jsme nad naším soupeřem, ve 2. kole dne 9. 9. 2012, zvítězili na jeho hřišti v poměru 20:18 (9:10). I v tomto ligovém utkání naši borci nenechali nic náhodě a v osmé minutě jsme vedli již 5:0. Střelecky se opět prosadil Tomáš Ulrych svýma 10 brankami, k úspěchu přispěli i Jan Šimeček 3 branky, Tomáš Orel 3 branky, Pavel Pastucha 2 branky a Marek Novotný 1 branka. Družstvo nastoupilo v následující sestavě: Brankáři - David Műhlhandl, Tomáš Váša; obrana – Jan Musil, Zdeněk Filípek, Oldřich Němčák, Leoš Nováček; útok – Tomáš Ulrych, Jan Šimeček, Tomáš Orel, Marek Novotný, Jan Košťál a Pavel Pastucha.
Děkujeme divákům, kteří došli povzbudit nejen prvoligový oddíl, ale i naše mládežnická družstva a současně Vás zveme i na nadcházející utkání.

1.NH BRNO VÍTĚZ 39. r. ČP
2.4.2013, Dušan Sestrienka  

1.NH BRNO VÍTĚZ 39. ROČNÍKU ČESKÉHO POHÁRU

Oddíl národní házené 1.NH BRNO získal 1. místo v 39. ročníku Českého poháru mužů ročníku 2012 / 2013.
Obhájil tak prvenství z loňského roku a tento titul za své desetileté existence získal již potřetí. Ke svému 10. výročí založení oddílu tak splnil jeden ze svých cílů a tím věnoval pěkný dárek jak sám sobě, tak i svým příznivcům. Finále se uskutečnilo dne 30. 3. 2013 v Praze – Čakovice, za účasti následujících družstev: TJ PLZEŇ – ÚJEZD, TJ DIOSS NÝŘANY, TJ STARÁ VES NAD ONDŘEJNICÍ a 1.NH BRNO. Poprvé se finálový turnaj hrál v jednom dni, každé družstvo odehrálo tři utkání. Průběh jednotlivých zápasů potvrdil náročnost turnaje a fyzické i psychické vypětí všech hráčů.

Tentokrát již cesta k vítězství nebyla tak jednoduchá, jak tomu bylo ve čtvrtfinálové a semifinálové skupině, kdy pokaždé 1.NH BRNO zvítězilo bez ztráty bodů. Očekávání se naplnilo, že rozhodující zápasy pro Brno budou s Nýřany a Plzní. Podívejme se, jak si naši borci vedli v jednotlivých utkáních.
V prvním utkání nás čekalo družstvo TJ STARÁ VES NAD ONDŘEJNICÍ, se kterým jsme se utkali jak v semifinálové skupině a to vítězně. Stejně to dopadlo i ve finálové skupině a družstvo 1.NH BRNO hladce zvítězilo v poměru 18 : 14 po poločase 13 : 6. Hned v prvním poločase si udělali dostatečný náskok a tak do 2. poločasu nastoupili i míň rozehraní hráči, včetně náhradního brankáře z dorostu Tomáše VÁŠI. Tímto vítězstvím získali povinné dva body do průběžné tabulky. Střelecky se prosadili následující hráči: Tomáš ULRYCH – 9 branek, Jan ŠIMEČEK – 5 branek, Tomáš OREL – 3 branky a Marek NOVOTNÝ – 1 branka. Výborný výkon předvedla obrana a rovněž tak i gólman David MŰHLHANDL.
Druhé utkání, již mnohem těžší soupeř TJ DIOSS NÝŘANY. Vypjatý zápas do poslední vteřiny. Začátek utkání nám nevyšel a v 5. minutě jsme prohrávali již 3 : 0. Střelecky se nedařilo našim útočníkům až do 8. minuty, kdy odpovědnost převzal na sebe náš nejlepší střelec Tomáš ULRYCH. Probíhala 25. minuta a poprvé jsme se dostali do vedení o jednu branku, tímto rozdílem skončil i první poločas a to v poměru 7 : 6 ve prospěch 1.NH BRNO. Obrat v utkání nastal nástupem do 2. poločasu, kdy v 37. minutě naši borci vedli rozdílem 3 branek. Náskok si udrželi až do 53. minuty, kdy byl vyloučen na 5 minut náš obránce Zdeněk FILÍPEK, nastalo drama. Soupeř se dostal v průběhu 4 minut do vedení o jednu branku a tento náskok si udržoval do poslední vteřiny, kdy rozhodčí odpískal faul obrany soupeře a v zápětí konec utkání. V národní házené se trestní hod ještě zahrává. Za stavu 14 : 13 pro Nýřany jej šel zahrát kdo jiný, než náš nejlepší střelec Tomáš ULRYCH. Z dosti značného uhlu, trestný hod proměnil a tím upravil stav utkání na konečných 14 : 14. Borci 1.NH BRNO si připsali jeden bod do tabulky, kterou po odehrání 2 kol vedli. Střelecky se prosadili následující hráči: Tomáš ULRYCH – 12 branek, Jan ŠIMEČEK – 1 branka a Marek NOVOTNÝ – 1 branka. Opět výborný výkon předvedla obrana i gólman.
Třetí, rozhodující utkání a v posledním zápase finálového turnaje, byl našim soupeřem jeden z favoritů TJ PLZEŇ – ÚJEZD. Hráči 1.NH BRNO nastoupili do utkání, kdy na regeneraci a přípravu měli pouze jeden a půl hodiny, kdežto náš soupeř tři hodiny. K obhajobě vítězství, družstvu 1.NH BRNO stačilo získat jeden bod. Naši hráči nenechali nic náhodě a šli za splněním svého cíle. Hned v úvodu utkání se střelecky 3 brankami prosadil náš útočník Jan ŠIMEČEK, který do zahájení tohoto utkání tajil své bolesti v zádech. Tyto překonává a v tomto utkání svými brankami nahrazuje již unaveného Tomáše ULRYCHA. Přidává se k němu i Tomáš OREL, což se pak ukáže jako rozhodující pro vývoj utkání. Naši borci si vytvořili dvoubrankový náskok, kterým končí i první poločas a to v poměru 14 : 12 ve prospěch 1.NH BRNO. Do 42. minuty naši borci stále vedli a pak nastalo opět drama. S naraženým kotníkem a vyčerpán střídal náš obránce Jan MUSIL, fit nebyl Tomáš ULRYCH a bolestivý kotník měl i Marek NOVOTNÝ. Začala se projevovat výhoda našeho soupeře v delší době na regeneraci. Přesto naši hráči hráli s vypětím všech sil. Do konce utkání se družstva střídala ve vedení o jednu branku. Zbývala minuta do konce utkání, stav byl 21 : 21 a Plzeň měla výhodu trestního hodu. Ten neproměnila a brněnští borci již udrželi míč až do konce utkání. Utkání skončilo nerozhodně 21 : 21. Tento bod znamenal pro 1.NH BRNO vítězství v turnaji. Střelecky se prosadili následující hráči: Tomáš ULRYCH – 9 branek, Jan ŠIMEČEK – 6 branek, Tomáš OREL – 4 branky, Marek NOVOTNÝ – 1 branka a Pavel PASTUCHA – 1 branka.

Oddíl národní házené 1.NH BRNO se stává vítězem 39. ročníku Českého poháru mužů.

Celkový podíl na brankách útočníků 1.NH BRNO ve finálovém turnaji je následující: Tomáš ULRYCH – 30 branek, Jan ŠIMEČEK – 12 branek, Tomáš OREL – 7 branek, Marek NOVOTNÝ – 3 branky a Pavel PASTUCHA – 1 branka.

Sestava družstva 1. NH BRNO

Zleva dole:
Tomáš VÁŠA, Leoš NOVÁČEK, Tomáš ULRYCH, Tomáš OREL, Pavel PASTUCHA, Jan MUSIL a David MŰHLHANDL
Zleva nahoře:
Miloš KLEPÁČEK, Oldřich NĚMČÁK, Zdeněk FILÍPEK, Jan KOŠŤÁL, Jan ŠIMEČEK, Marek NOVOTNÝ, Karel FEJFAR a Dušan SESTRIENKA

Konečná tabulka 39. ročníku Českého poháru mužů:

1. místo: 1.NH BRNO – zisk 4 bodů
2. místo: TJ STARÁ VES NAD ONDŘEJNICÍ – zisk 4 bodů – horší vzájemný zápas s Brnem
3. místo: TJ PLZEŇ – ÚJEZD – zisk 3 bodů
4. místo: TJ DIOSS NÝŘANY – zisk 1 bodu

V rámci finálového turnaje Českého poháru probíhá i vyhodnocení a ocenění jednotlivců. I v této soutěži naši borci obstáli a z hráčů 1.NH BRNO byli vyhlášeni a oceněni:

Nejlepší brankář turnaje: David MŰHLHANDL
Nejlepší střelec turnaje: Tomáš ULRYCH

Vážení sportovní přátele, dojděte povzbudit 1.NH BRNO v 1. ligových utkáních, rozpis najdete na našich stránkách.

10.výročí
19.3.2013, Dušan Sestrienka  

10. VÝROČÍ ZALOŽENÍ 1.NH BRNO
oddíl národní házené

Historie:

Oddíl národní házené 1. NH BRNO byl založen v roce 2003 jako občanské sdružení. Zakladatelé oddílu byli: Zdeněk FILÍPEK, Petr BUKOVSKÝ, Jan PETR, David MŰHLHANDL, Leoš NOVÁČEK, Jan KOŠŤÁL, Marek NOVOTNÝ a Petr HOLÁSEK. Výkonný výbor pracuje ve složení: Zdeněk FILÍPEK, Petr BUKOVSKÝ a David MŰHLHANDL. Organizačním pracovníkem do roku 2011 byl Roman ZAJÍČEK a od roku 2012 tuto funkci vykonává Ing. Dušan SESTRIENKA.
V tomtéž roce se družstvo mužů přihlásilo do 2. ligy národní házené a v soutěžním ročníku 2004 – 2005 obsadilo 1. místo. Toto umístění znamenalo postup do celorepublikové 1. ligy, kterou hraje dodnes. Trenérem a hrajícím kapitánem byl Zdeněk FILÍPEK. Od roku 2012 je trenérem Ing. Karel FEJFAR. Vedoucím družstva je Miloš KLEPÁČEK.
V roce 2003 jsou založena mládežnická družstva, která působí dodnes v Jihomoravském oblastním přeboru - mladší žáci, starší žáci a dorost. Trenérem do roku 2007 byl David MŰHLHANDL, kterého nahradil Jan MUSIL a tuto činnost vykonává dodnes.
Jako své působiště si oddíl zvolil hřiště patřící ZŠ Novoměstská 21 a), Brno – Řečkovice. Svoji herní kariéru začínal na původním asfaltovém hřišti. Postup do ligy znamenal i nové požadavky na povrch hrací plochy a bylo provedeno zřízení umělého povrchu a výstavba osvětlení hrací plochy. Největší změny nastali v roce 2007, kdy byla s přispěním MŠMT provedena výstavba provozní budovy a dvou krytých hledišť s celkovou kapacitou 400 míst na sezení. Tato provozní budova zabezpečuje prvotřídní pohodlí pro družstva a to: čtyřmi šatnami pro hráče, šatnou pro rozhodčí, sociálním zařízením, klubovnou, kanceláří oddílu a skladovými prostory. Svým vybavením patří mezi nejlépe vybavené areály národní házené v rámci celé republiky.
Oddíl národní házené 1. NH BRNO je nejmladším oddílem národní házené v rámci celé České republiky.

Úspěchy:

Družstvo mužů 1. NH BRNO za svoji desetiletou existenci, z toho osmileté působení v 1. celostátní lize získalo:

  • 3 krát titul mistra ligy  - soutěžní ročníky: 2008 – 2009; 2010 - 2011, 2012 - 2013
  • 1 krát 2. místo - soutěžní ročník: 2007 - 2008
  • 3 krát 3. místo - soutěžní ročníky: 2005 – 2006; 2009 - 2010; 2011-2012

Neméně hodnotná je i celostátní soutěž o Český pohár mužů, kde 1. NH BRNO získalo:

  • 3 krát 1. místo - soutěžní ročníky: 2009 – 2010; 2011 - 2012; 2012-2013
  • 1 krát 2. místo - soutěžní ročník: 2007 - 2008
  • 4 krát 3. místo - soutěžní ročníky: 2004 – 2005; 2006 – 2007; 2008 – 2009; 2010 - 2011

Mistr národní házené (M.n.h.), nejvyšší ocenění pro jednotlivce, získalo celkem 9 následujících hráčů: Zdeněk FILÍPEK, David MŰHLHANDL, Jan MUSIL, David MARTINEC, Marek NOVOTNÝ, Jan PETR, Petr BUKOVSKÝ, Jaroslav HORÁK a Pavel KŘEMINSKÝ.
Nejlepší házenkář roku, toto ocenění získali z našich hráčů: Jan PETR a Jaroslav HORÁK.
Mládežnické družstvo starších žáků v soutěžním ročníku 2009 – 2010 se účastnilo finálových bojů o Český pohár dané kategorií.

Cíle:

Družstvo mužů si k 10. Výročí založení oddílu stanovilo nemalé cíle a to: zisk mistrovského titulu a obhajoba vítězství Českého poháru.
Družstvo dorostu si stanovilo za cíl umístění na 1. místě v Jihomoravském oblastním přeboru a tím si zabezpečit postup na mistrovství republiky.
Družstvo starších žáků si stanovilo za cíl umístění nejméně na 2. místě v Jihomoravském oblastním přeboru a tím si zabezpečit postup na Český pohár.
Jedním z hlavních cílů oddílu je příprava vlastních kádrů a zabezpečení činnosti mládežnických družstev. V dnešní době již za prvoligové družstvo mužů hrají následující naší odchovanci: Tomáš OREL, Pavel PASTUCHA, dorostenecký brankář Tomáš VÁŠA. Od jarní části letočního ligového ročníku své prvoligové zkušenosti získávají další naši dorostenci a to Jiří PINKAS, Jan ROTT a Tomáš BÁREK, který již prezentoval i svýma dvěma prvoligovými góly.

Současnost:

Družstvo mužů 1. NH BRNO – je po podzimní části 1. ligy na 1. místě, s náskokem 3 bodů.
Sestava: brankáři – David MŰHLHANDL, Tomáš VÁŠA (D), obránci – Jan MUSIL, Zdeněk FILÍPEK – kapitán družstva, Oldřich NĚMČÁK, Leopold NOVÁČEK, Jiří PINKAS (D) a Jan ROTT (D), útočníci – Jan PETR, Jan ŠIMEČEK, Tomáš ULRYCH, Jan KOŠŤÁL, Tomáš OREL, Pavel PASTUCHA, Marek NOVOTNÝ a Tomáš BÁREK (D).
Trenér – Ing. Karel FEJFAR.
Družstvo dorostu 1. NH BRNO – je po podzimní části JMOP na 3. místě se ztrátou 4 bodů.
Sestava: brankáři – Tomáš VÁŠA, Daniel WINKLER (SŽ), obránci – Jiří PINKAS, Jan ROTT, Pavel KOUŘIL – kapitán družstva, Jiří VOŽENÍLEK, Tomáš JEŽEK, Jakub KRATOCHVÍL (SŽ), Lukáš ZAVŘEL (SŽ), útočníci – Tomáš BÁREK, Vojtěch REGNER, Matěj SESTRIENKA, Radim ROZLÍLEK (SŽ), Dominik ADÁMEK a Jaroslav KILIÁN.
Trenér a vedoucí – Jan MUSIL.
Družstvo starších žáků 1. NH BRNO – je po podzimní části na 3. místě se ztrátou 4 bodů.
Sestava: brankář – Daniel WINKLER, obránci – Jakub KRATOCHVÍL, Lukáš ZAVŘEL, Vitaliy DVORZHAK, Jan WINKLER, Matěj PULEC, David BÁREK, Jan KOSAŘ, Marek MOTTL (MŽ), útočníci – Dominik ADÁMEK, Radim ROZLÍLEK – kapitán družstva, Jaroslav KILIÁN, Adam SAUER, Samuel SÄMANN, Jakub KILIÁN (MŽ), Marek MINÁŘ (MŽ) a Lukáš OTAVA (MŽ).
Trenér a vedoucí– Jan MUSIL.
Družstvo mladších žáků – z důvodu malého počtu hráčů dané kategorie je přihlášeno v JMOP mimo soutěž.
Sestava: brankáři – Jan KOSAŘ (SŽ), Jarek KILIÁN (SŽ), obránci – Marek MOTTL, Tomáš WINKLER, Vojtěch MUSIL, Matěj PULEC (SŽ), Jan WINKLER (SŽ),  útočníci - Samuel SÄMANN (SŽ), Jakub KILIÁN – kapitán družstva, Lukáš OTAVA, Marek MINÁŘ a Adam SAUER (SŽ).
Trenér a vedoucí – Jan MUSIL.

Realizační tým:

Výkonný výbor 1. NH BRNO, o. s.: předseda – Zdeněk FILÍPEK, členové - Petr BUKOVSKÝ a David MŰHLHANDL.
Organizační pracovník – Ing. Dušan SESTRIENKA.
Trenéři – muži: Ing. Karel FEJFAR, mládežnická družstva: Jan MUSIL.
Vedoucí družstva mužů -  Miloš KLEPÁČEK.
Hlavní pořadatel – Vladimír PALARČÍK, současně předseda JMOP.
Zpravodaj onlajn přenosů: Roman ZAJÍČEK.
Člen – Milan VÁŠA

Kde nás najdete a kontakty:

Hřiště:                        Novoměstská 21 a), Brno – ŘEČKOVICE
Web:                           www.1nhbrno.cz
E-mail:                        1nhbrno@1nhbrno.cz
Doručovací adresa:  1. NH BRNO
                                     Novoměstská 21 a)
                                     621 00 Brno – ŘEČKOVICE
Kontaktní osoba:       Ing. Dušan SESTRIENKA, Tel: 737 113 009, E-mail: 1nhbrno@1nhbrno.cz
Bankovní spojení:      ČSOB Brno, č. účtu: 183944484/0300
IČO:                              26627809

Přejeme naším družstvům, ke svému 10. výročí založení 1.NH BRNO, splnění svých cílů.

 

Brno je po roce opět ve finále
18.3.2013, Roman Zajíček  

B r n o - Obhájce titulu potvrdil pozici favorita a v semifinálové skupině Českého poháru nezaváhal. V Bílovci se tým Karla Fejfara utkal postupně s Dobruškou, Starou Vsí nad Ondřejnicí a Svinovem. Z této čtveřice ještě postoupila Stará Ves, jenž dokázala dvakrát vyhrát a získala potřebný počet bodů.. Tuto známou dvojici již před časem doplnila "Západočeská" skvadra azura, tedy Nýřany a Plzeň - Újezd. Všechny duely byly k vidění na webu onlajny.cz. Finále, které se hraje v pražských Čakovicích se bude opět přenášet na tomto zmíněném nejsledovanějším sportovním portálu.

Pozvolný rozjezd, hráčům dlouho trvalo dostat se do tempa

Turnaj odstartovali Brňané zápasem proti druholigové Dobrušce. Jak se později ukázalo, byla to v podstatě nejtěžší překážka pro moravský celek. Ten se prakticky do pětatřicáté minuty hledal. Trápil se v koncovce a aktivní hrající soupeř dělal neustále obraně starosti. Nakonec se však na mistrovském týmu projevila větší zkušenost a kvalita. Ještě pět minut před koncem byl výsledek vyrovnaný 8:8, přesto Nháčko zlomilo odpor svého soka a vyhrálo 11:8. Dobrušku je však třeba pochválit za výborný bojovný výkon.

To druhý zápas byl už daleko jasnější.  Brno na Starou Ves vlétlo už v prvním poločase a vytvořilo si solidní pozici do toho druhého. Jenže i tam jasně dominovalo, 11:5 poločas, 22:15 konečný výsledek.  Brněnští jasně naznačili, že se s nimi musí počítat a do finále jim chybí pouze krůček. Vzhledem k ostatním výsledkům, které se doposud urodily, bylo do posledního mače o co hrát. Jedinou jistotu měla Dobruška, jenž prohrála oba své zápasy a do další fáze postoupit nemohla. Na postup si brousil zuby také Svinov, jenž měl dva získané body, leč Stará Ves o dva víc.

Stále bylo o co hrát i po druhých zápasech

A právě Ostravané byli posledním soupeřem Brna v sobotním programu semifinálové skupiny. Svinov věděl, že musí tým z města pod Petrovem porazit a navíc o dvě a více branek. Jinak připadne postup Staré Vsi nad Ondřejnicí, jenž svého konkurenta porazila 16:12. Co se týče samotné bitvy, hrál se hodně vyrovnaný zápas, také poměrně nervózní a vyhecovaný. Pokud se předchozích pět zápasů hrálo řekněme vlažně, toto utkání sneslo hodně přísné parametry. 

Svinov chtěl postoupit, ale neměl to snadné. Brno si vytvořilo náskok, bylo produktivnější v útoku, a když už bylo skoro jasné, že postoupí, prostor dostali všichni hráči ze střídačky. Sice přicházely korekce ve výsledku, jenže na víc jak jednu branku se Ostrava nedotáhla a prohrála 12:11. V Čakovickém finále tak hrát nebude.

Odehrané zápasy:

Stará Ves nad Ondřejnicí - Svinov 16:12 (11:7)
1. NH BRNO - Dobruška 11:8 (4:6)
Svinov - Dobruška 19:13 (11:7)
1. NH BRNO - Stará Ves nad Ondřejnicí: 22:15 (11:5)
Dobruška - Stará Ves - 17:20 (5:10)
Svinov - 1. NH BRNO 11:12 (5:6)

Tabulka:

1. Brno - 6 bodů

2. Stará Ves nad Ondřejnicí - 4 body

3. Svinov - tři zápasy 2 body

4. Dobruška - tři zápasy 0 bodů

Sestava 1. NH BRNO:  Mühlhandl - Filípek, Musil, Němčák - Ulrych, Šimeček, Křeminský, Orel, Pastucha. Trenér: Karel Fejfar.

Zimní příprava mužů
25.2.2013, Dušan Sestrienka  

Zimní příprava 1. NH BRNO – muži

Muži 1. NH BRNO se v rámci zimní přípravy zúčastnili dvou halových turnajů.  Příprava byla zaměřena na rozehranost hráčů, kteří na podzim tolik neodehráli - Pavel PASTUCHA, Tomáš OREL a vyzkoušení hráčů z dorostu – Tomáš VÁŠA, Pavel KOUŘIL.

Dne 16. 2. 2013 se zúčastnili 16. Ročníku „Memoriálu Josefa Volného“ v Jihlavě. I když v neúplné sestavě 1. NH BRNO obsadilo 1. místo se ziskem 7. bodů. Pouze v prvním utkání ztratilo jeden bod s Jiskrou HUMPOLEC. Pak již byly jen vítězné zápasy a to s SK Autonot JIHLAVA „B“, Sokol DOBRUŠKA a SK Autonot JIHLAVA „A“. Dobré výkony v brance předvedl dorostenecký brankář Tomáš VÁŠA a své úkoly čestně splnil i nejmladší na turnaji, patnáctiletý dorostenec Pavel KOUŘIL. Nejlepším hráčem turnaje byl vyhlášen útočník 1.NH BRNO – Tomáš ULRYCH. V jaké sestavě družstvo hrálo: v brance - VÁŠA, obrana – FILÍPEK, NĚMČÁK, KOUŘIL a útok – ULRYCH, PASTUCHA a třetím na střídačku posily z Jihlavy a Dobrušky.

Dne 23. 2. 2013 se zúčastnili „Zimního halového turnaje mužů“ v Čakovicích. Vzhledem k nepříznivým povětrnostním podmínkám na dálnici, se naše družstvo dostavilo na turnaj se zpožděním a rozpis zápasů byl upraven. Počasí ovlivnilo i tu skutečnost, že neodjeli všichni hráči a turnaj odehrálo 7 hráčů, z toho 2 gólmani. Bohužel, tady už tak družstvo úspěšné nebylo a obsadilo 3 místo se ziskem 4 bodů. Vyčerpanost z cestování a nerozcvičenou se odrazila i na výsledcích. Hned úvodní utkání prohráli z TJ Sokol PODLÁZKY, následně remizovali s ČAKO „B“, pak přišlo vítězné utkání s ČAKO „A“. V rozhodujícím utkání o umístění pouze remizovali s TJ PŘEŠTICE. Opět i na tomto turnaji dobře zachytal dorostenecký gólman Tomáš VÁŠA. V jaké sestavě družstvo hrálo: v brance - VÁŠA, obrana – FILÍPEK, NĚMČÁK, MŰHLHANDL a útok – ULRYCH, PASTUCHA, OREL.

V dalším naše borce čekají dne 16. 3. 2013 semifinálové utkání v BÍLOVCI, kde kromě nás postoupili družstva Sokol DOBRUŠKA, Sokol SVINOV a TJ STARÁ VES n. O. Věříme v postup do finálových bojů.

 

Brňané hravě postoupili do semifinále
5.2.2013, Roman Zajíček  

B r n o - V nedávno skončeném víkendu začala druhá nejprestižnější soutěž v rámci národní házené. Samozřejmě se jedná o Český pohár, který měl na programu své čtvrtfinále. V brněnské hale Gity se potkala hned pětice mužstev a pouze dva se mohli radovat z postupu do další fáze. Na tři zůstal černý Petr. A jak se vlastně dařilo obhájci loňského vítězství?

V brněnské čtvrtfinálové skupině "G" se utkala dvě prvoligová a tři druholigová družstva. Konkrétně Krčín a 1. NH BRNO. Z druhé ligy pak Dobruška. Město pod Špilberkem ještě reprezentovala Moravská Slavie a Draken. Celý program zahájil duel mezi Morendou a po podzimu čtvrtým Krčínem. Ten na začátku hodně tvrdě narazil. Zrodilo se totiž velké překvapení, po poločase 4:4 se výsledek dostal na konečné skóre 7:7. Brňané tak ukořistili velmi cenný bod. Jak se později ukázalo, Krčínu jeden prohospodařený chyběl k postupu do semifinále. Druhý mač nabídl souboj mezi vedoucím týmem první ligy a čtvrtým té druhé. Nháčko si výsledek pohlídalo, i když v prvním poločase byla hra ještě vyrovnaná. Soupeře přehrálo 12:8.

Trenér 1. NH BRNO Karel Fejfar mohl být spokojen i v dalších zápasech. Jeho svěřenci porazili Dobrušku 12:10, Moravskou Slavii 18:6 a v posledním zápase přestříleli Krčín 15:8. Postup do Bílovce, kde se uskuteční semifinále, byl tak jednoznačný. Velkou měrou se na něm podílel elitní střelec a házenkář roku 2007 Jan Petr. Brankářům dohromady nastřílel osmnáct gólů, což jej zařadilo na druhé místo tabulky střelců. Vyhrál Martin Černý z Dobrušky. Při pohledu na kompletní skóre zjistíme, že se mistrům podzimní sezóny dařilo i na obraně. Pouze dvaatřicet inkasovaných branek je solidním počinem. Druhým postupujícím je Dobruška, která tak předčila svého prvoligového rivala z Nového Města nad Metují.

Sestava 1. NH BRNO: Mühhandl - Filípek, Musil, Němčák, Nováček - Petr, Ulrych, Šimeček, Košťál, Orel, Pastucha.

39. ročník ČESKÉHO POHÁRU
3.2.2013, Ing. Dušan SESTRIENKA  

39. ročník ČESKÉHO POHÁRU

Čtvrtfinále - skupina „G“

BRNO 2. 2. 2013, Hala GITY, Vojtova 14

__________________________________________________________________________

Pořadatel:

Oddíl národní házené 1.NH BRNO, o.s.

Ředitel turnaje:  Ing. Dušan SESTRIENKA                        

Hlavní pořadatel: Vladimír PALARČÍK 

Účastníci čtvrtfinále a jejích nasazení:

  1. 1.NH BRNO
  2. SOKOL KRČÍN
  3. SOKOL DOBRUŠKA
  4. DRAKEN BRNO „A“
  5. KNH MORAVSKÁ SLÁVIA BRNO

Rozhodčí:

  • Jiří MAIWAELDER
  • Miloň ZIEGLER

Výsledky jednotlivých utkání:

Č. u. Domácí   -  Hosté Výsledek Rozhodčí
1. KNH Moravská Slávia Brno  -  Sokol Krčín 7:7 (4:4) Jiří Maiwaelder
2. Draken Brno „A“ -  1.NH Brno 8:12 (5:6) Miloň Ziegler
3. Sokol Dobruška -  KNH Moravská Slávia Brno 17:12 (10:6) Jiří Maiwaelder
4. Sokol Krčín -  Draken Brno „A“ 15:18 (10:10) Miloň Ziegler
5. 1.NH Brno -  Sokol Dobruška 12:10 (9:6) Jiří Maiwaelder
6. Draken Brno „A“ -  KNH Moravská Slávia Brno 9:11 (4:7) Miloň Ziegler
7. Sokol Krčín -  Sokol Dobruška 15:8 (8:5) Jiří Maiwaelder
8. KNH Moravská Slávia Brno -  1.NH Brno 6:18 (1:10) Miloň Ziegler
9. Sokol Dobruška -  Draken Brno „A“ 13:10 (8:5) Jiří Maiwaelder
10. 1.NH Brno -  Sokol Krčín 15:8 (9:4) Miloň Ziegler

Střelci branek:

1.NH Brno
Příjmení a jméno 2. ut. 5. ut. 8. ut 10. ut. celkem
Petr Jan 2 6 6 4 18
Šimeček Jan 3 2 2 4 11
Ulrych Tomáš 4 4 3 4 15
Pastucha Pavel 2 0 4 3 9
Košťál Jan 1 0 3 0 4
CELKEM 12 12 18 15 57

Sokol Krčín
Příjmení a jméno 2. ut. 5. ut. 8. ut. 10. ut. celkem
Štrof Jan 3 3 6 2 14
Samek Pavel 1 5 2 3 11
Marek Lukáš 3 3 2 1 9
Valtera Jan 0 4 3 0 7
Zimla Kamil 0 0 2 2 4
CELKEM 7 15 15 8 45

Sokol Dobruška
Příjmení a jméno 3. ut. 5. ut. 7. ut. 9. ut. celkem
Černý Martin 8 6 3 2 19
Tomáš Josef 5 3 1 8 17
Morávek Jan 3 1 4 0 8
Hampl Štepán 0 0 0 2 2
Tomáš Jakub 0 0 0 1 1
Lenfeld Tomáš 1 0 0 0 1
CELKEM 17 10 8 13 48

Draken Brno „A“
Příjmení a jméno 2. ut. 4. ut. 6. ut. 9. ut. celkem
Divina Zdeněk 3 8 0 7 18
Kováč Robert 2 4 4 1 11
Skalník Petr 2 3 2 1 8
Obrlík Jan 1 3 3 1 8
CELKEM 8 18 9 10 45

KNH Moravská Slávia Brno
Příjmení a jméno 1. ut. 3. ut. 6. ut. 8. ut. celkem
Šafář Martin 2 7 7 0 16
Fišer Oto 1 2 2 4 9
Ondroušek Michal 1 3 1 0 5
Lamač Vít 1 0 1 1 3
Nezval Martin 2 0 0 0 2
Hudeček Marek 0 0 0 1 1
CELKEM 7 12 11 6 36

Tresty:

1.NH Brno
Příjmení a jméno ŽK ČK OT
Musil Jan 1 - -
Filípek Zdeněk 1 - -

Sokol Krčín
Příjmení a jméno ŽK ČK OT
Štrof Jan - 1 (5) -

Sokol Dobruška
Příjmení a jméno ŽK ČK OT
Moravec Jakub 2 - -
Černý Marek 1 - -

Draken Brno „A“
Příjmení a jméno ŽK ČK OT
Obůvka Daniel 1 - -
Botko Ondra - 1 (5) -
Obrlík Jakub - - 1

Zranění:

Sokol DOBRUŠKA:

ČERNÝ MAREK – zranění levého kotníku – nedohrál
ČERNÝ MARTIN – zranění levého stehna - nedohrál

Konečná tabulka:

Pořadí Družstvo Celkem Výhry Remízy Prohry Skóre Body
1. 1.NH Brno 4 4 0 0 57 : 32 8
2. Sokol Dobruška 4 2 0 2 48 : 49 4
3. Sokol Krčín 4 1 1 2 45 : 48 3
4. KNH Moravská Slávia Brno 4 1 1 2 36 : 51 3
5. Draken Brno „A“ 4 1 0 3 45 : 51 2

Postupující:

Do SEMIFINÁLE sk. J - 39. ročníku Českého poháru, které se uskuteční 16. března 2013 v hale BÍLOVEC postupují:

1. místo - 1.NH BRNO
2. místo - Sokol DOBRUŠKA

Hodnocení turnaje:

Všechna družstva i rozhodčí se dostavili na utkání včas.
Družstvo Sokol DOBRUŠKA z důvodu nekompletnosti registračních průkazů odehrálo celý turnaj na občanské průkazy. Čestné prohlášení je zaznamenáno na Zápise o utkání č. 3, jejich prvním utkání.
Rozhodčí udělili celkem 4 ŽK, 2 ČK a 1 OT. Z toho v utkání č. 9 mezi Sokol DOBRUŠKA a Draken „A“ byly uděleny 2 ŽK, 1 ČK a 1 OT.
Došlo ke zranění 2 hráčů, kterým bylo poskytnuto ošetření pořadatelem.
Pro jednotlivé oddíly a rozhodčí bylo zabezpečeno pořadatelem občerstvení a v průběhu celého turnaje možnost zakoupení pití a teplého jídla.
Pořadatelem byl turnaj dobře připraven. V průběhu turnaje našlo cestu na jednotlivá utkání cca 120 diváků.
Ze strany družstev ani rozhodčích nebyly vzneseny žádné připomínky k organizaci a průběhu utkání.

V Brně dne 2. 2. 2013

Ředitel turnaje: Ing. Dušan SESTRIENKA

ZHP starších žáků
23.1.2013, Medvěd  

Zimní Halový Pohár starších žáků

V sobotu 19. ledna 2013 se naše družstvo starších žáků zúčastnilo ZHP, který v naší oblasti pořádal oddíl TJ Sokol Ostopovice a to ve staré Bohunické hale na Tatranu.
Krom našeho družstva se ještě zúčastnili pořádající oddíl TJ Sokol Ostopovice, Draken Brno, TJ Jiskra Humpolec a Stará Ves nad Ondřejnicí.
Po slibném začátku prvního utkání, kdy naším soupeřem byl brněnský Draken jsme nakonec v utkání podlehli po velikém boji 7:6.
Musím své chlapce pochválit, protože i přes nezdary neohroženě bojovali ve všech zápasech až do poslední minuty. Na tento turnaj jsme přijeli se skoro všemi hráči starších žáků a i všichni se dostali na hřiště se poprat o výsledky. Musím pochválit zejména nové hráče, kteří se svých rolí zhostili lépe než jsem očekával. Pokud budeme nadále bojovat tak, jako na tomto turnaji, pokud se budou naši chlapci poctivě zúčastňovat tréninků, věřím, že budeme moci bojovat i o medailová umístění v naší oblasti a prát se o postup na celorepublikové soutěže.
Veliké díky všem hráčům.

Výsledky všech zápasů:

Utkání domácí hosté rozhodčí výsledek
1. TJ Sokol Ostopovice Draken Brno Maiwaelder 6:8 (3:3)
2. TJ Stará Ves nad Ond. TJ Jiskra Humpolec Maiwaelder 15:4 (10:1)
3. Draken Brno 1.NH Brno Krejčík 7:6 (3.3)
4. TJ Stará Ves nad Ond. TJ Sokol Ostopovice Maiwaelder 11:15 (5:8)
5. Draken Brno TJ Stará Ves nad Ond. Maiwaelder 8:14 (4:5)
6. 1.NH Brno TJ Jiskra Humpolec Indra 9:3 (4:0)
7. TJ Jiskra Humpolec Draken Brno Indra 4:17 (1:8)
8. 1.NH Brno TJ Sokol Ostopovice Indra 6:9 (3:4)
9. TJ Sokol Ostopovice TJ Jiskra Humpolec Indra 14:9 (4:3)
10. 1.NH Brno TJ Stará Ves nad Ond. Krejčík 1:16 (0:7)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Konečné pořadí:
1. TJ Sokol Ostopovice   6 b
2. TJ Stará Ves nad Ondřejnicí  6 b
3. Draken Brno   6 b
4. 1.NH Brno  2 b
5. TJ Jiskra Humpolec   0 b

Z jihomoravské oblasti postupuje do celostátního kola ZHP starších žáků oddíl TJ Sokol Ostopovice. Přejeme jim co nejlepší výsledky.

Sponzoři

sponzor sponzor sponzor sponzor sponzor sponzor sponzor sponzor sponzor sponzor sponzor sponzor

2. liga muži B

1. KNH Moravská Slávia Brno 34
2. TJ Sokol Ostopovice 28
3. Draken Brno 24
4. TJ Pustějov 21
5. 1.NH BRNO 20
6. TJ Jiskra Humpolec 15
7. SSK Vítkovice 14
8. TJ Stará Ves n/O 10
9. TJ Chropyně 9
10. SK Autonot Jihlava 5
© 2003 - 2024 1. NH BRNO, o.s. | Prohlášení o přístupnosti raw